Uutiset

Ajankohtaista Korona-viruksesta

27.02.2020

Ajankohtaista Korona-viruksesta
(Lähde: www.kuusiolinna.fi)

Kiinassa on todettu alkuvuonna keuhkokuumetapauksia, joiden aiheuttajaksi on tunnistettu uusi koronavirus (COVID-19). Tapauksia on todettu myös Euroopassa ja muualla maailmassa. Suomen ensimmäinen tapaus on todettu Lapin keskussairaalassa.

Etelä-Pohjanmaan sairaanhoitopiirissä on annettu toiminta- ja näytteenotto-ohjeet koronavirusepäilyissä ja sairaanhoitopiirissä on hyvät valmiudet koronaviruksen aiheuttaman infektion tunnistamiseen, diagnostiikkaan ja hoitoon. Ajankohtaista tietoa sairaanhoitopiirin sivuilta.

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta löytyy myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL:n) sivuilta https://thl.fi/fi/web/infektiotaudit-ja-rokotukset/ajankohtaista/ajankohtaista-koronaviruksesta-covid-19

Mikäli epäilet sairastavasi korona-viruksen aiheuttamaa tautia, tulisi sinun ottaa puhelimitse yhteys päivystykseen puh. 116117.

Kuusiolinna  Terveys Oy seuraa tilanteen kehittymistä ja ohjeistaa asiasta sivuillaan www.kuusiolinna.fi

Lääkäri selvittää puhelimessa haastattelemalla tarkat altistumis- ja oiretiedot sekä arvioi, täyttyvätkö tautiepäilykriteerit. Mikäli lääkäri puhelinhaastattelun perusteella toteaa sinun tarvitsevan sairaalatutkimuksia/-hoitoa, kuljetetaan sinut suoraan kotoa Seinäjoen keskussairaalan päivystyspoliklinikan eristyshuoneeseen, jossa taudin määritys ja hoitosi jatkuvat.

Lisätietoa
Marjo Ala-Salmi
tartuntautivastaava lääkäri
puh. 040 480 7265
marjo.ala-salmi@pihlajalinna.fi

Karoliina Liski
johtava lääkäri
puh. 040 352 8162
karoliina.liski@pihlajalinna.fi

https://www.kuusiolinna.fi/ajankohtaista/ajankohtaista-korona-viruksesta

Takaisin

Viimeisimmät

24.04.2024

Harrastemessut Kunto-Lutrassa - löydä itsellesi uusi harrastus!

Lue lisää

19.04.2024

LIIKKUVA-viikko Alavudella kutsuu eri ikäisiä liikkujia maksuttomiin liikuntatapahtumiin 2.-12.5.2024. Katso viikon ohjelma!

Lue lisää

03.04.2024

Huhti-toukokuun uutiskirje

Lue lisää