Uutiset

Alavudella pilotoidaan uutta palvelua ikäihmisille ja heidän läheisilleen

12.02.2020


Alavuden kaupunki ja Caruna tarjoavat HOWZ -havainnointipalvelun käyttöön vanhuksille ja heidän lähiomaisilleen ilmaiseksi kahden vuoden ajan. Palvelua pilotoidaan ensimmäistä kertaa Suomessa, ja se sopii erityisesti sellaisille vanhuksille, joiden lähiomaiset asuvat kaukana eivätkä pääse päivittäin käymään läheisensä luona.

Caruna on lahjoittanut Alavuden kaupungille 15 kappaletta Howz-älyhavainnontijärjestelmiä, jotka Alavuden kaupunki luovuttaa edelleen Kuusiolinna Oy:n Alavuden ikäihmisten sekä kotipalvelun asiakkaiden käyttöön. Uusi havainnointijärjestelmä tarjoaa ikäihmisille ja heidän läheisilleen kahdeksi vuodeksi ilmaisen lisäturvan, jonka avulla pystyy helposti seuraamaan, että ikäihminen liikkuu ja toimii kodissaan normaalisti. Caruna haluaa yhdessä Alavuden kaupungin ja Kuusiolinna Terveyden kanssa mahdollistaa ikäihmisille uusia digitaalisia ratkaisuja. Uusien innovaatioiden avulla saadaan tietoa siitä, että yksin asuvien ikäihmisten kotona on normaalia toimintaa päivittäin.

”Vanhusten hyvinvoinnin kehittämiseksi kaivataan ratkaisuja, joilla saadaan tietoa, että yksin asuvien ikäihmisten kodeissa on normaalia liikehtimistä päivittäin. Esimerkiksi, jos kodissa ei ole havaittu pitkään aikaan liikettä, voidaan tarvittava apu havaita ja saada nopeammin paikalle. Palvelu tuo ennen kaikkea lisäturvaa kotona asuvalle ikäihmiselle sekä hänen lähipiirilleen”, toteaa avopalvelujen palvelukoordinaattori Kirsi Ylinen Kuusiolinna Terveydestä.
”Olemme todella kiitollisia Carunalle ja Alavuden kaupungille siitä, että saamme mahdollisuuden olla mukana kehittämässä ikäihmisten palveluita innovatiivisin keinoin”, Ylinen jatkaa.

”Howz sopii ikäihmisille ennen varsinaista kotihoidon asiakkuutta. Palvelu on asiakkaille ja heidän läheisilleen ilmainen. Alavuden kaupunki ja Caruna haluavat kahden vuoden kokeilujakson ajan tukea omien asiakkaidensa - ikäihmisten - asumista kotona sekä tukea myös kuntia vanhustenhuoltotyössään”, Carunan viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Anne Pirilä kertoo.

Howz-järjestelmää pilotoidaan aluksi muutamien ikäihmisten avopalveluiden valitsemien asiakkaiden kanssa. Pilottijakso on ilmainen, mutta toimiakseen se tarvitsee internetyhteyden ja modeemin, jotka jäävät asiakkaalle maksettavaksi. Howz-havainnointipalvelu perustuu peruspakettiin kuuluvaan liiketunnistimiin ja sensoreihin sekä keskusyksikköön, jotka asennetaan asiakkaan kotiin. Keskusyksikkö on keskeinen osa järjestelmää, sillä se lähettää internetin välityksellä sensoreiden tietoa Howzille. Järjestelmässä ei ole kameraa, eikä sen käyttäminen vaaranna yksityisyyden suojaa. Järjestelmä ei toimi kodin seinien ulkopuolella. Palvelun testaamista päästään kokeilemaan Alavudella alkukevään aikana.

Lisätietoa HOWZ-havainnointijärjestelmästä ja pilotista:
Palvelukoordinaattori Kirsi Ylinen puh. 0400 417 388
Palveluvastaava Sari Haveri, puh. 040 535 9535


Howz-havainnontijärjestelmiä oli lahjoittamassa Petri Parviainen Carunalta (vas.) ja Terttu Liesmäki Alavuden kaupungilta. Kuusiolinna Terveydestä lahjoitusta olivat vastaanottamassa palvelukoordinaattori Kirsi Ylinen ja Sari Haveri.


Takaisin
Viimeisimmät

27.02.2020

Ajankohtaista Korona-viruksesta

Lue lisää

25.02.2020

Alavuden keskustan yrittäjille uusi tapahtuma - Pimeän kaupan ilta 8.5.2020

Lue lisää

21.02.2020

Haetaan kiinteistönhoitajaa - hakemukset 10.3.2020 klo 16 mennessä

Lue lisää