Uutiset

Ei kesää ilman kesäteatteria – Alavuden kulttuuripalveluiden uusi aluevaltaus

04.06.2020

Alavus ottaa uuden askeleen kaupungin kulttuurin puolesta kesällä 2020, kun kulttuuripalvelut perustaa organisaationsa alle Alavuden kaupunginteatterin. Kaupunginteatteri on ammattilaisjohtoinen harrastajateatteri, jota luotsaa Alavuden kaupungin tapahtumatuottaja Fanniina Tuomola.

Teatterin ensimmäinen esitys nähdään heinäkuussa 2020. Kesän näytelmää ei ole vielä julkaistu, mutta kulttuuripalveluista vihjataan ensimmäisen esityksen olevan iloinen koko perheen musiikkinäytelmäksi muunnettu versio klassisesta lasten sadusta.
Esityspaikkana toimii näillä näkymin Alavuden Rantapuistossa oleva Huhtalava ja esityksiin on vapaa pääsy. Esitystilanteissa pidetään huolta viranomaisten antamista turvallisuusmääräyksistä katsojien terveyden turvaamiseksi.

Ajatus lähti käyntiin syksyllä 2019, kun kulttuuripalveluihin palkattiin uusi tapahtumatuottaja Fanniina Tuomola, jolla on vahva tausta teatterintekijänä niin taiteellisella kuin tuotannollisella puolella.

”Haluan olla mukana kehittämässä Alavuden teatteritoimintaa ja tarjota jotain hieman perinteisestä kesäteatterista poikkeavaa. Varsinkin tänä kesänä tarve teatterille on suuri, koska monet kesäteatterit ovat joutuneet perumaan oman esityskautensa,” harmittelee Tuomola. Varsinkin lapsille suunnatulle kesäteatteriesitykselle tuntui olevan tarvetta, joten tarpeeseen päätettiin vastata heti, kun se oli mahdollista.


Alavuden kaupunginteatterin ensimmäisen näytelmän työryhmä on koottu viidestä perusterveestä aikuisesta, jolloin harjoittelu poikkeusoloissakin on ollut mahdollista. Ensimmäiset kuukaudet esitystä harjoiteltiin ilman fyysistä kontaktia kunkin näyttelijän pysyessä omassa ”karsinassaan”, kuten Tuomola niitä kutsuu. Pientenkin allergia- tai flunssaoireiden vuoksi päivän harjoitukset peruttiin sairastumisen välttämiseksi, ja koko työryhmä onkin onneksi pysynyt terveenä.

Tuomolan mukaan Alavudelle mahtuu hyvin vielä yksi teatteri, jo olemassa olevien teatteriryhmien lisäksi. Kaikilla ryhmillä on omat vahvuutensa ja kaikkia teattereita Tuomolan mukaan tarvitaan myös tulevina vuosina elävöittämään Alavuden kesää. Tuomola odotti innolla näkevänsä Alavuden kesäteattereiden tämän vuoden esitykset, mutta joutunee muiden katsojien lailla odottamaan ensi kesään.


Uskon ja toivon, että ensi vuonna kesäteatterit heräävät esityskauteensa entistä suurempina ja innokkaampina tämän kesän tragedian jälkeen.”


Tuomola toivoo myös pystyvänsä herättelemään teattereiden välistä yhteistyötä esimerkiksi yhteisten viikonloppukurssien ja näyttelijävaihtojen muodossa. Tuomola kokee Alavudella oleva kova tekemisen into ja valtavasti lahjakkuutta esittävän taiteen alalla, mitä ei saa jättää käyttämättä.

Alavuden kaupunginteatterin esityskausi ei jää pelkästään kesäkuukausille, vaan Tuomolan tarkoituksena on saada talvikaudellekin esitystoimintaa, kunhan vain oikea tila teatteriesityksille löytyy.
Teatteria ei voi koskaan olla liikaa!” Tuomola summaa.

Lisätietoja:
Fanniina Tuomola, tapahtumatuottaja, puh. 050 465 4570, fanniina.tuomola@alavus.fi

Takaisin

Viimeisimmät

24.04.2024

Harrastemessut Kunto-Lutrassa - löydä itsellesi uusi harrastus!

Lue lisää

19.04.2024

LIIKKUVA-viikko Alavudella kutsuu eri ikäisiä liikkujia maksuttomiin liikuntatapahtumiin 2.-12.5.2024. Katso viikon ohjelma!

Lue lisää

03.04.2024

Huhti-toukokuun uutiskirje

Lue lisää