Uutiset

Muuttoliike kuntien elinvoiman moottorina - kysely tulo- ja paluumuuttajille!

23.09.2019


Muuttoliike kuntien elinvoiman moottorina -hanke käynnistää laajan tiedonkeruun liittyen Seinäjoen kaupunkiseudulle suuntautuvaan tulo- ja paluumuuttoon: vastaa kyselyyn ja vaikuta!

Tällä viikolla noin tuhannelle valikoidulle Seinäjoen kaupunkiseudulle muuttaneelle tipahtaa postiluukkuun kirjekuori, johon vastaaminen kannattaa. Kirje on osa kyselyä, joka käynnistää Muuttoliike kuntien elinvoiman moottorina -hankkeen tiedonkeruun ja sen ensimmäisessä vaiheessa kerätään tietoa vuosien 2012-2018 välillä seudulle muuttaneilta tulo- ja paluumuuttajilta.

Kirjekuoren saaneiden lisäksi tutkijat haluavat tarjota myös muille seudun tulo- ja paluumuuttajille mahdollisuuden osallistua tutkimukseen ja kyselyn voi käydä täyttämässä kuka tahansa hankkeen verkkosivujen kautta tai klikkaamalla suoraan osoitteeseen www.muuttomoottori.fi/osallistu

Kerättävän tiedon avulla etsitään uusia mahdollisuuksia vahvistaa seudulle suuntautuvaa muuttoliikettä ja pyritään parantamaan seudun vetovoimaisuutta myös jo täällä asuvien osalta. Hankkeen takana ovat Seinäjoen kaupunkiseudun K8-kunnat eli Alavus, Ilmajoki, Isokyrö, Kauhava, Kuortane, Kurikka, Lapua ja Seinäjoki yhdessä Siirtolaisuusinstituutin kanssa.

Hankkeen puitteissa tehdään tutkimusta, ruokitaan keskustelua ja tuotetaan kehittämisehdotuksia, jotka pureutuvat vähenevän työikäisen väestön synnyttämiin haasteisiin. Hankkeessa siis etsitään ratkaisuja elintärkeään ja viime aikoina paljonkin puhuttaneeseen heikkenevään väestökehitykseen K8-seudulla ja koko Etelä-Pohjanmaalla.

Toivomme, että teillä seudullemme muuttaneilla on hetki aikaa vastata kyselyyn. Näin teidän ajatuksenne ja näkemyksenne saadaan suoraan mukaan keskusteluun.

Tuloksia ja lisää tietoa hankkeesta löytyy verkkosivuilta www.muuttomoottori.fi, jotka toimivat ensisijaisesti tutkimustiedon välittämisen ja keskustelun alustana hankkeen edetessä.

Tarkemmin hankkeesta voi tiedustella myös suoraan erikoistutkija Mika Rauniolta, mika.raunio@utu.fi
















Takaisin

Viimeisimmät

27.03.2024

Alavuden kaupunginvirasto suljettu kiirastorstaina 28.3.2024

Lue lisää

27.03.2024

Alavus perusti Taito Etelämäen stipendirahaston

Lue lisää

27.03.2024

Alavuden kaupunginhallitus käsitteli vuoden 2023 tilinpäätöstä kokouksessaan 27.3.2024

Lue lisää