Uutiset

Vielä ehdit osallistua asiointipisteiden kyselyyn

20.10.2020

Yhteispalvelun asiointipisteiden asiakaskokemuksia kartoitetaan kyselyllä

Etelä-Pohjanmaalla toteutetaan asiakaskysely maakunnan yhteispalvelun asiointipisteiden käyttäjille 1.9.−31.12.2020. Asiakaskysely toteutetaan yhteistyössä palveluntuottajien kanssa. Kyselyyn voi vastata sähköisesti palvelupisteen asiakaspäätteellä tai paperilomakkeella.

− Käynnistämme asiakaskyselyn voidaksemme jatkossakin kehittää yhteistä asiakaspalvelua ja asiointipisteitä asiakkaan näkökulma vahvasti huomioiden, kunta-asiamies Marko Rossinen Etelä-Pohjanmaan liitosta sanoo.

Maakunnallinen kysely niveltyy yhteen valtiovarainministeriön samaan aikaan toteuttaman valtakunnallisen kyselyn kanssa, johon voivat osallistua maan 20 suurimman asiointipisteen asiakkaat. Etelä-Pohjanmaalta valtakunnallisessa kyselyssä on mukana Ähtärin asiointipiste.

Yhteispalvelu on avustavaa asiakaspalvelua. Yhteispalvelu sisältää asiakirjojen vastaanottamista ja luovuttamista, asioiden käsittelyyn liittyvää neuvontaa sekä sähköisten palvelujen käytön tukea. Tavoitteena on, että asiakas saa koko julkisen hallinnon asiakaspalvelun samasta paikasta yhden luukun periaatteella. Asiointipisteissä voi asioida muun muassa kunnan, Kelan, Digi- ja väestötietoviraston, poliisin lupahallinnon, työ- ja elinkeinopalveluiden sekä verohallinnon kanssa. Asiointipisteiden palveluvalikoima vaihtelee asiointipisteittäin.

Yhteispalveluun voi kuulua myös etäpalvelua eli videoneuvotteluohjelman välityksellä asiointipisteeseen annettavaa neuvontaa. Etelä-Pohjanmaalla toimii kymmenessä kunnassa kolmetoista asiointipistettä. Näistä kymmenessä on tarjolla myös etäpalvelua.

Jatkossa tavoitteena on lisätä edelleen yhteispalvelun tunnettuutta, ja keväällä 2021 on suunniteltu toteutettavaksi yhteispalvelun markkinointikampanja. Maakuntien liittojen lakisääteisenä tehtävänä on edistää yhteispalvelua alueellaan.

Kyselyyn voit osallistua sähköisesti osoitteessa: https://bit.ly/3jkvDkL tai täyttää paperisen lomakkeen Alavuden kaupungin neuvonnassa tai Töysän kirjastossa.

Lisätietoja:

Kunta-asiamies Marko Rossinen, Etelä-Pohjanmaan liitto, puh. 040 3563 933

Alavuden kaupungin neuvonta: info@alavus.fi, 06 2525 1000

Takaisin

Viimeisimmät

27.11.2020

Alueellisen yhteistyöryhmä Nyrkin uudet suositukset 27.11.2020

Lue lisää

26.11.2020

Hankkeella maahanmuuttokoordinaattori Alavudelle

Lue lisää

12.11.2020

Itsenäisyyspäivää vietetään tänä vuonna supistetusti

Lue lisää