Toivo Kuula –laulukilpailun 2016 voittajaksi sopraano Silja Aalto

su 14.08.2016

Toivo Kuula –laulukilpailun 2016 finaalissa sunnuntaina 14.8. kuulijoita hemmoteltiin upeilla, erilaisilla tulkinnoilla.

Kovatasoisen finaalin voitti sopraano Silja Aalto Järvenpäästä. Voittaja sai 10.000 euron palkinnon.

Silja Aalto sai myös erityispalkinnon parhaasta uuden musiikin tulkinnasta (1.000 euroa) sekä Ilmajoen Musiikkijuhlien nimikkopalkinnon.

Kilpailun toisen palkinnon eli 6.000 euroa sai tenori Mika Nisula Teuvalta.

Kolmannen palkinnon 3.000 euroa sai sopraano Annami Hylkilä Helsingistä.

Toivo Kuula -laulukilpailu kiittää kilpailun osallistujia, tuomaristoa,
sponsoreita, talkoolaisia  ja yleisöä hienosta elämyksellisestä viikonlopusta!

tk logo

Säveltäjä Toivo Kuulan nimeä kantava laulukilpailu

järjestetään jälleen Alavudella elokuussa 2020. Säveltäjä Toivo Kuula on perimätiedon mukaan syntynyt Alavudella Vehkakosken kylässä. Kesällä 2013 tuli kuluneeksi 130 vuotta siitä, kun Toivo Kuula syntyi, ja juhlavuoden kunniaksi Alavuden kaupunki järjesti valtakunnallisen Toivo Kuula-laulukilpailun elokuussa 2012 ja 2016. Kolmatta kertaa järjestettävä laulukilpailu on tarkoitettu ammattilaulajille ja kokeneille laulajille. Alkukilpailu järjestetään maaliskuussa 2020 Helsingissä. Välierä on lauantaina 1.8.2020 klo 11-18 Alavuden kirkossa. Loppukilpailu on 2.8.2020 klo 14 Alavuden kirkossa. Päätapahtumapaikkana on Alavuden kirkko, jonka akustiikka tukee parhaiten vaativia Kuula-tulkintoja.

TOIVO TIMOTEUS KUULA

syntyi 7. heinäkuuta 1883 Alavuden Vehkakoskella. Ajan tavan mukaan hänen äitinsä, Susanna (o.s. Vehkakoski), synnytti esikoisensa lapsuudenkodissaan. Toivon Kuulan isä, Matti Taikinamäki, oli kotoisin naapuripitäjästä Töysästä. Poikansa syntymän aikoihin hän oli Vaasan varuskunnassa töissä. Matti Taikinamäki nimettiin Kuulaksi hänen astuessaan armeijan leipiin. Hän toimi myöhemmin mm. lestadiolaissaarnaajana. Perheessä oli 8 lasta, joista 4 kuoli pienenä.

TOIVO KUULAN ENSIMMÄISET MERKITTÄVÄT

yksinlaulut Tuijotin tulehen kauan ja Suutelo syntyivät keväällä 1907 samaan aikaan viulusonaatin kanssa. Seuraavan talven aikana Kuula sävelsi pianotrion sekä yksinlaulut Kesäyö kirkkomaalla ja Epilogi. Ne kuultiin hänen sävellyskonsertissaan 7.10.1908 yhdessä pianotrion ja viulusonaatin kanssa. Konsertti oli suuri menestys ja arvosteluissa katsottiin jopa, että Kuulan edellä oli enää Jean Sibelius.

toivo kuula

Toivo Kuula -kilpailuorganisaatio, kilpailutoimisto

Alavuden kaupunki, Kuulantie 6, 63300 ALAVUS

info@toivokuula.fi

Hallinto

Anu Katajamäki

anu.katajamaki@alavus.fi

040 573 4912

Kilpailun taiteellinen johtaja

Sirkka Lamminen

sirkka.lamminen@uniarts.fi

040 1810 704

TOIVO KUULA -LAULUKILPAILUN HISTORIAA

Toivo Kuula –laulukilpailu on järjestetty kolme kertaa aikaisemmin,joista kaksi viimeisintä Alavudella. Vuonna 1987 Vantaalla järjestetyn kilpailun voitti basso Kalevi Olli. Järjestävä organisaatio tuolloin oli Kuula-Kamari Säätiö yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa.

Vuonna 2010 Alavuden kaupunki perusti uuden kilpailuorganisaation. Vuonna 2012 järjestettiin Toivo Kuula –laulukilpailu uudella formaatilla. Vuoden 2012 Toivo Kuula –laulukilpailun voitti baritoni Juhani Alakärppä Oulusta, pianistinaan veljensä Juho Alakärppä. Toinen palkinnon sai sopraano Leena Liimatainen ja kolmannen sopraano Ilona Jokinen. Lisäksi tuomaristo myönsi baritoni Petteri Lehikoiselle erikoispalkinnon parhaasta uuden musiikin tulkinnasta.

Tuomaristossa vuonna 2012 toimivat Jaakko Ryhänen (pj), Ritva Auvinen, Monica Groop, Camilla Nylund ja Seppo Ruohonen. Sihteerinä toimi Sirkka Lampimäki.

Toista kertaa laulukilpailu järjestettiin Alavudella 13. - 14. elokuuta. Kilpailun voitti sopraano Silja Aalto. Tuomaristoon kuuluivat  basso Matti Salminen ja tenori Seppo Ruohonen sekä sopraanot Johanna Rusanen-Kartano ja Sirkka Lamminen.

historiakuva
historiakuva
historiakuva
historiakuva

Ilmoittautuminen

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia