Menneet näytökset

Anna Liisa, Maaliskuu 2021

Anna Liisa kertoo tarinan nuoresta tytöstä, joka rakastuu talon renkiin Mikkoon tullen tälle raskaaksi. Anna Liisa jää asian kanssa täysin yksin, kun Mikko pakenee ja katoaa vuosiksi. Anna Liisa päätyy hirvittävään ratkaisuun ja tappaa oman vastasyntyneen lapsensa, kantaen tästä syyllisyyttä ja häpeää vuosikausia tapahtuman jälkeen. Näytelmässä muistojensa ja uniensa piinaama Anna Liisa on vihdoin pääsemässä elämässä eteenpäin ja suunnittelee häitä Johanneksen kanssa, kunnes Mikko palaa vaatimaan Anna Liisaa takaisin.

Minna Canthin klassikko Anna Liisa julkaistiin jo vuonna 1895, mutta tarina puhuttelee yhä. Nyt näytelmä nähdään Alavuden kaupunginteatterin lavalla, ollen keväällä 2020 perustetun kaupunginteatterin ensimmäinen draamanäytelmä. Anna Liisa saa ensi-iltansa Alavuden kulttuurikeskuksella 26.2.2021. Näytelmän ohjaa Fanniina Tuomola, joka on ohjannut myös kaupunginteatterin ensimmäisen näytelmän kesällä 2020.

Rooleissa nähtiin:
Anna Liisa – Annika Purho
Johannes – Pekka Lyly
Husso – Eveliina Saariaho
Pirkko – Katja-Maria Ristolainen
Kortesuo – Teuvo Viitasaari
Riikka – Sari Miilumäki
Mikko – Pietu Korpi-Käkelä
.
Käsikirjoitus: Minna Canth
Dramatisointi & ohjaus: Fanniina Tuomola
Ohjaajan assistentti: Sanni Antinniemi
Lavastus: Fanniina Tuomola, Anu Katajamäki & Alavuden kaupungin puistotoimi
Maskeeraus: Jutta Katajamäki
Valotekniikka: Mari Ylinen
Äänitekniikka: Sanni Hietaniemi
Valosuunnittelu: Timo Katajamäki & Mari Ylinen
Äänisuunnittelu: Fanniina Tuomola
Graafinen suunnittelu: Fanniina Tuomola
Tuotanto: Fanniina Tuomola
Tuotannon assistentti: Maarit Mäkelä

Aasi, Koira, Kissa ja Kukko  -  Heinäkuu 2020

Alavuden kaupunginteatterin ensimmäinen näytelmä Aasi, Koira, Kissa ja Kukko sai ensi-iltansa 17.7.2020 Huhtalavalla.

Aino Putaalan ja Kirsti Riekkolan käsikirjoitus antaa tutulle sadulle Bremenin soittoniekoista runomuodon ja Patrik Kivisen rytmit rock-musiikista flamencoon tuovat sen tälle vuosituhannelle Fanniina Tuomolan taidokkaassa ohjauksessa.

Näytelmän kantava sanoma on, että jokaisen tulee saada olla oma itsensä, eikä ennalta määrättyihin rooleihin tarvitse suostua. Näytelmä on myös ennen kaikkea kertomus ystävyydestä ja oman paikan löytämisestä.

Neljä eläintä ja rosvo

Näytelmän eläinrooleissa nähtiin Sini Fetula, Tiina Pollari, Annika Purho sekä Katja-Maria Ristolainen. Tarinan kertojana toimivan Rosvon roolissa nähtiin Eveliina Saariaho.

Esityksen puvustuksesta ja maskeerauksesta vastasivat Tuomola sekä kulttuuripalveluiden kesätyöntekijä Aliisa Lampi, joka toimi myös esityksen teknikkona. Näytelmän koreografiat ovat Ristolaisen ja työryhmän yhteistä käsialaa.