Uimahallin järjestyssäännöt

Uintiaika pukeutumisineen on 2 tuntia / henkilö. Lippukassa suljetaan tuntia ja altaat puolta tuntia ennen sulkemisaikaa.

1. Alle 9-v. ei voi tulla yksin uimaan, mukana tulee olla vähintään 15 v täyttänyt uimataitoinen henkilö. Kouluiän saavuttaneet tytöt käyttävät naisten pukeutumis- ja peseytymistiloja ja pojat miesten tiloja.

2. Ennen saunaan ja altaisiin menoa on peseydyttävä huolellisesti. Peseytymisen ja saunomisen ajaksi uimapuku on aina riisuttava pois. Myös hiukset tulee pestä/kastella tai peittää uimalakilla tai vastaavalla uidessa.

3. Uiminen on sallittu vain varsinaisessa uima-asussa. Shortsit ovat myös uima-asu, jos ne on selkeästi tarkoitettu uimiseen eivätkä muuhun urheiluun (lahkeen pituus max. polven yläpuolelle, eikä niissä ole taskuja).

4. Tarttuvia tauteja sairastavilta on pääsy kielletty uimahalliin puku-, pesu- ja allastiloihin.

5. Särkyvien esineiden, kuten lasipullojen, tuominen uimhallin tiloihin on kielletty.

6. Uimahallissa ei saa
- esiintyä päihdyttävien tai huumavien aineiden vaikutuksen alaisena
- juosta, meluta tai käyttäytyä muuten häiritsevästi
- käyttäytyä sukupuolisiveellisyyttä loukkaavalla tavalla
- käyttää räpylöitä, snorkkeleita, sukellusvälineitä ym. tai pelata palloa muulloin kuin niihin osoitetuilla vuoroilla tai valvojan antamalla poikkeusluvalla
- roikkua ison uima-altaan rataköysissä tai uida altaan poikkipäin
- käyttää nuuskaa tai purukumia
- värjätä hiuksia

7. Turvallisuuden, siisteyden ja viihtyvyyden takaamiseksi
- pitkät hiukset sidotaan kiinni ja korut jätetään pukukaappiin
- allastasolla liikutaan rauhallisesti kävellen
- kellukkeilla uidaan vain matalassa altaassa. Isossa altaassa kellukkeilla voi uida vain aikuisen valvonnassa
(Syvät altaat: iso allasa 1,26 m  - 1,76 m ja terapia-allas 1,20 m)
- ratakylttejä ja muita opasteita noudatetaan
- huomioithan myös muut asiakkaat

8. Ryhmien, koulujen ja urheiluseurojen ohjaukset/liikuntatunnit/harjoitukset pidetään ainoastaan vastuuhenkilöiden valvonnassa. Vastuuhenkilön tulee olla koko toiminta-ajan paikalla.

9. Isoon altaaseen saa hypätä vain altaan päästä lähtötelineiltä tai niiden vierestä. Toistuva hyppiminen altaaseen joka kerta erikseen sovittaessa ja pääsääntöisesti 4. radan telineestä, aina kuitenkin niin että uimarit ja vesijuoksijat eivät häiriinny.

10. Vesiliukumäen käytössä on noudatettava annettuja ohjeita. Henkilökunta päättää liukumäen käytöstä.

11. Kunto-Lutrasta poistuttaessa lainatut ja vuokratut tarvikkeet sekä esineet on palautettava kassalle tai niille osoitettuun paikkaan.

12. Uimahallin henkilökunnan antamia järjestystä ja turvallisuutta koskevia ohjeita ja määräyksiä on ehdottomasti noudatettava. Henkilö tai yhteisö, joka rikkoo tätä järjestyssääntöä tai jättää noudattamatta henkilökunnan antamia ohjeita ja määräyksiä, voidaan määrätä poistumaan uimahallista ja sen käyttö voidaan kieltää määräajaksi.

13. Jokainen käyttäjä on uimahallissa omalla vastuullaan ja vanhemmilla/huoltajilla on vastuu lapsistaan. Käyttäjät vastaavat itse vaatteidensa ja muun omaisuutensa säilymisestä uimahallin tiloissa. Löytötavarat luovutetaan kassalle.

14. Uimahallissa on kameravalvonta.

15. Kiinteistölle tehdystä ilkivallasta peritään käypä hinta kiinteistölle.

Kaikkien viihtyvyyden ja turvallisuuden takaamiseksi häiritsevästä käytöksestä on ilmoitettava viipymättä henkilökunnalle!

Kunto-Lutran kassa

Puh. 044 5502352