Toivo Kuula Laulukilpailu 2016

Toivo Kuula -laulukilpailu 2016

TOIVO KUULA –LAULUKILPAILUN TUOMARISTOSSA TÄHTIEN SÄIHKETTÄ, KARISMAA JA KOKEMUSTA

ti 16.06.2015

Toivo Kuula –laulukilpailun 2016 tuomaristo on julkistettu.

Kaikki tuomariston jäsenet ovat kotimaiselle yleisölle tuttuja, kansainvälisen tason laulajia, joilla on esiintymiskarriäärin lisäksi pedagogista kokemusta ja vankka kotimaisen laulumusiikin tuntemus. Tuomariston kokeneimpaan kaartiin kuuluvat basso Matti Salminen ja tenori Seppo Ruohonen. Nuorempaa polvea puolestaan edustavat sopraanot Johanna Rusanen-Kartano ja Sirkka Lamminen.

Alavuden kaupunginjohtaja Pekka Ala-Mäenpää kertoo, että Alavus haluaa jatkaa aloittamaansa merkittävää kulttuurityötä Toivo Kuula –laulukilpailun merkeissä. Alavudella Toivo Kuula –laulukilpailu järjestettiin vuonna 2012 ensimmäistä kertaa ja siitä saatu runsas positiivinen palaute niin kilpailijoilta, tuomareilta kuin yleisöltäkin kannusti kaupunkia jatkamaan kilpailuperinnettä.

Artikkelikuva
tk logo

Säveltäjä Toivo Kuulan nimeä kantava laulukilpailu

järjestetään jälleen Alavudella elokuussa 2020. Säveltäjä Toivo Kuula on perimätiedon mukaan syntynyt Alavudella Vehkakosken kylässä. Kesällä 2013 tuli kuluneeksi 130 vuotta siitä, kun Toivo Kuula syntyi, ja juhlavuoden kunniaksi Alavuden kaupunki järjesti valtakunnallisen Toivo Kuula-laulukilpailun elokuussa 2012 ja 2016. Kolmatta kertaa järjestettävä laulukilpailu on tarkoitettu ammattilaulajille ja kokeneille laulajille. Alkukilpailu järjestetään maaliskuussa 2020 Helsingissä. Välierä on lauantaina 1.8.2020 klo 11-18 Alavuden kirkossa. Loppukilpailu on 2.8.2020 klo 14 Alavuden kirkossa. Päätapahtumapaikkana on Alavuden kirkko, jonka akustiikka tukee parhaiten vaativia Kuula-tulkintoja.

TOIVO TIMOTEUS KUULA

syntyi 7. heinäkuuta 1883 Alavuden Vehkakoskella. Ajan tavan mukaan hänen äitinsä, Susanna (o.s. Vehkakoski), synnytti esikoisensa lapsuudenkodissaan. Toivon Kuulan isä, Matti Taikinamäki, oli kotoisin naapuripitäjästä Töysästä. Poikansa syntymän aikoihin hän oli Vaasan varuskunnassa töissä. Matti Taikinamäki nimettiin Kuulaksi hänen astuessaan armeijan leipiin. Hän toimi myöhemmin mm. lestadiolaissaarnaajana. Perheessä oli 8 lasta, joista 4 kuoli pienenä.

TOIVO KUULAN ENSIMMÄISET MERKITTÄVÄT

yksinlaulut Tuijotin tulehen kauan ja Suutelo syntyivät keväällä 1907 samaan aikaan viulusonaatin kanssa. Seuraavan talven aikana Kuula sävelsi pianotrion sekä yksinlaulut Kesäyö kirkkomaalla ja Epilogi. Ne kuultiin hänen sävellyskonsertissaan 7.10.1908 yhdessä pianotrion ja viulusonaatin kanssa. Konsertti oli suuri menestys ja arvosteluissa katsottiin jopa, että Kuulan edellä oli enää Jean Sibelius.

toivo kuula

Toivo Kuula -kilpailuorganisaatio, kilpailutoimisto

Alavuden kaupunki, Kuulantie 6, 63300 ALAVUS

info@toivokuula.fi

Hallinto

Anu Katajamäki

anu.katajamaki@alavus.fi

040 573 4912

Kilpailun taiteellinen johtaja

Sirkka Lamminen

sirkka.lamminen@uniarts.fi

040 1810 704