Toivo Kuula Laulukilpailu 2016

Kilpailupianistit

Tuula Hällström

Tuula Hällström on intohimoinen lied-pianisti. Voitettuaan Poleenin lied-pianistikilpailun vuonna 1999, Hällström on konsertoinut aktiivisesti useiden eri laulajien kanssa ja ollut haluttu pianisti laulukilpailuissa, oopperaproduktioissa ja laulun mestarikursseilla. Hänen vakituisia lied-parejaan ovat mm. Kristian Lindroos, Silja Aalto, Mari Palo, Tuuli Takala ja Juho Punkeri.
Sopraano Tuuli Takalan kanssa Hällström on julkaissut tuulia-levyn, joka ilmestyi joulukuussa 2017 osana Suomi 100 -juhlaohjelmaa. Muita levytyksiä ovat “Songs of Late Summer” -levy, basso Sami Luttisen kanssa, ”Ilkka Kuusisto LAULUJA” sopraano Mari Palon ja baritoni Waltteri Torikan kanssa sekä joulutarina näyttelijä Eija Ahvon ja tenori Juho Punkerin kanssa.
Tuula Hällström on konsertoinut Suomessa useimmilla merkittävillä musiikkijuhlilla. Muista maista mainittakoon Ruotsi, Japani, Italia, Viro, Puola, Britannia, Unkari, USA ja Venäjä. Vuodesta 2005 lähtien Hällström on toiminut myös Sibelius-Akatemiassa laulumusiikin säestäjänä ja opettajana avaten musiikillisen vuoropuhelun kieltä maamme nuorille laulajille.

www.tuulahallstrom.fi

Taru Ritavesi

Taru Ritavesi on monipuolinen pianisti, joka on erikoistunut yhteismusisoinnin eri osa-alueisiin. Piano-opintonsa hän aloitti Lappeenrannan musiikkiopistossa, opettajinaan Tuula Hirvenoja ja Marja Kääriäinen. Vuonna 1995 hän siirtyi Keski-Suomen konservatorioon Carlos Turriagon oppilaaksi, valmistuen musiikkipedagogiksi 1999. Tämän jälkeen hän suoritti jatko-opintoja Prahan musiikkiakatemiassa 1999-2000 sekä 2001-03 Guildhall School of Musicissa, Lontoossa, jossa opiskeli korrepetition ja säestyksen koulutusohjelmissa suorittaen maisterintutkinnon.

Taru Ritavesi voitti vuonna 2002 Cunard Carpathia Award -säestäjäkilpailun Guildhall Schoolissa, Lontoossa sekä 2006 Pieksämäen Poleenin liedpianistikipailun Kangasniemen musiikkiviikoilla.

Säestäjän ja korrepetiittorin töiden lisäksi hän on työskennellyt mm. Kansallisbaletin harjoituspianistina 2003-04. Kesäisin hän toimii säännöllisesti eri laulukurssien säestäjänä ja on esiintynyt mm. Kuhmon kamarimusiikki -festivaalilla 2010-12. Toivo Kuula -laulukilpailun kisapianistina hän on toiminut vuodesta 2012 alkaen.