Toivo Kuula Laulukilpailu 2016

Toivo Kuula - laulukilpailun finaaliin 6 laulajaa

la 07.08.2021

TOIVO KUULA – LAULUKILPAILU 2021 FINAALIIN VALITTIIN 6 LAULAJAA

Kolmatta kertaa Toivo Kuulan syntymäkaupungissa Alavudella järjestetyn valtakunnallisen Toivo Kuula – laulukilpailun finaaliin on valittu yhteensä 6 laulajaa. Lauantaina 7.8. Alavuden kirkossa käydyssä semifinaalissa lauloi yhteensä 17 kilpailijaa, joista arvovaltainen tuomaristo valitsi sunnuntain 


Minna-Leena Lahti
Ida Wallén
Eero Lasorla
Seeli Toivio
Kaisa Kraft
Samuli Takkula

Kilpailijoiden esittelyt kotipaikkakuntineen löytyvät täältä: www.toivokuula.fi

Kilpailuun haki  kaiken kaikkiaan 97 laulajaa, joista 17 välierässä mukana ollutta laulajaa pääsivät mukaan videokarsinnan kautta.


Tänä vuonna arvovaltaisen ja tunnetun tuomariston muodostavat Karita Mattila, Juha Uusitalo, Kirsi Tiihonen ja Sirkka Lamminen. Finaali käydään Alavuden kirkossa sunnuntaina 8.8. klo 14.00 alkaen. Toivo Kuula – laulukilpailun 2021 voittaja on selvillä sunnuntaina 8.8. n. klo 18.00.

Vuonna 2012 laulukilpailun voitti baritoni Juhani Ala-Kärppä ja vuonna 2016 sopraano Silja Aalto. Ensimmäinen Toivo Kuula - laulukilpailu järjestettiin Vantaalla 1987 ja sen voitti basso Kalevi Olli.

Huomisessa loppukilpailussa mukana myös tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurvinen, joka toimii myös kilpailun virallisena suojelijana.

tk logo

Säveltäjä Toivo Kuulan nimeä kantava laulukilpailu

Toivo Kuula -laulukilpailu järjestetään jälleen Alavudella elokuussa 2021. Kilpailun tarkoitus on edistää säveltäjä Toivo Kuulan musiikillista perintöä ja etsiä uusia tulkintoja säveltäjän laulutuotannolle. Kilpailu tarjoaa osallistujilleen mahdollisuuden tuoda esiin taitojaan suomalaisen laulukirjallisuuden tulkkeina ja se tarjoaa myös näkyvyyttä aikamme säveltäjien teoksille. Alavudella kolmatta kertaa järjestettävä laulukilpailu on tarkoitettu ammattilaulajille ja kokeneille laulajille. Alkukilpailu toteutettiin nauhakarsintana. Välierä on lauantaina 7.8.2021 klo 11-19 Alavuden kirkossa. Loppukilpailu on 8.8.2021 klo 14 alkaen Alavuden kirkossa. Päätapahtumapaikkana on Alavuden kirkko, jonka akustiikka tukee parhaiten vaativia Kuula-tulkintoja. Säveltäjä Toivo Kuula on perimätiedon mukaan syntynyt Alavudella Vehkakosken kylässä. Alavuden kaupunki on järjestänyt valtakunnallisen Toivo Kuula-laulukilpailun elokuussa 2012 ja 2016. Saman niminen kilpailu on järjestetty kerran aikaisemmin, vuonna 1987, Vantaalla. Tuolloin järjestävä taho oli KuulaKamari-säätiö ja Vantaan kaupunki.

TOIVO TIMOTEUS KUULA

syntyi 7. heinäkuuta 1883 Alavuden Vehkakoskella. Ajan tavan mukaan hänen äitinsä, Susanna (o.s. Vehkakoski), synnytti esikoisensa lapsuudenkodissaan. Toivon Kuulan isä, Matti Taikinamäki, oli kotoisin naapuripitäjästä Töysästä. Poikansa syntymän aikoihin hän oli Vaasan varuskunnassa töissä. Matti Taikinamäki nimettiin Kuulaksi hänen astuessaan armeijan leipiin. Hän toimi myöhemmin mm. lestadiolaissaarnaajana. Perheessä oli 8 lasta, joista 4 kuoli pienenä.

TOIVO KUULAN ENSIMMÄISET MERKITTÄVÄT

yksinlaulut Tuijotin tulehen kauan ja Suutelo syntyivät keväällä 1907 samaan aikaan viulusonaatin kanssa. Seuraavan talven aikana Kuula sävelsi pianotrion sekä yksinlaulut Kesäyö kirkkomaalla ja Epilogi. Ne kuultiin hänen sävellyskonsertissaan 7.10.1908 yhdessä pianotrion ja viulusonaatin kanssa. Konsertti oli suuri menestys ja arvosteluissa katsottiin jopa, että Kuulan edellä oli enää Jean Sibelius.

toivo kuula

Toivo Kuula -kilpailuorganisaatio, kilpailutoimisto

Alavuden kaupunki, Torikatu 4, 63300 ALAVUS

info@toivokuula.fi

Hallinto

Anu Katajamäki

anu.katajamaki@alavus.fi

040 573 4912

Kilpailun taiteellinen johtaja

Sirkka Lamminen

sirkka.lamminen@uniarts.fi

040 1810 704