Toivo Kuula Laulukilpailu 2016

Toivo Kuula - laulukilpailu lähestyy

to 01.07.2021

Toivo Kuula - laulukilpailu järjestetään kolmatta kertaa Alavuden kirkossa 7.-8.8.2021. Lauantain välierissä laulaa 18 kilpailijaa klo 11-19 välisenä aikana. Sunnuntain finaali alkaa klo 14 ja tulokset julkistetaan klo 18 mennessä.

Laulukilpailua pääsee seuraamaan paikan päälle Alavuden kirkkoon 200 katsojaa. Kilpailu myös striimataan molempina päivinä. : Sekä liput kilpailupaikalle että kaksipäiväiset striimiliput ovat myynnissä lippu.fi - palvelussa 1.7. alkaen, osoitteessa: https://www.lippu.fi/artist/toivo-kuula-laulukilpailu/

Ilmoittautuneita oli lähes kaikista Suomen maakunnista. Lisäksi ulkomailla asuvilta suomalaisilta tuli hakemuksia mm. Tanskasta, Virosta ja Itävallasta. Ottaen huomioon kilpailuohjelmiston erityisen vaativuuden niille, jotka eivät puhu suomea äidinkielenään, oli myös kiitettävän moni kansainvälinen, Suomessa toimiva hakija osoittanut kiinnostusta Toivo Kuula -laulukilpailua kohtaan.

Laulukilpailun tuomaristo koostuu valovoimaisista ja tunnetuista tähdistä, joihin kuuluvat Karita Mattila, Juha Uusitalo, Kirsi Tiihonen sekä laulukilpailun taiteellinen johtaja Sirkka Lamminen.

Kilpailijoiden esittelyihin pääset tästä linkistä.

tk logo

Säveltäjä Toivo Kuulan nimeä kantava laulukilpailu

Toivo Kuula -laulukilpailu järjestetään jälleen Alavudella elokuussa 2021. Kilpailun tarkoitus on edistää säveltäjä Toivo Kuulan musiikillista perintöä ja etsiä uusia tulkintoja säveltäjän laulutuotannolle. Kilpailu tarjoaa osallistujilleen mahdollisuuden tuoda esiin taitojaan suomalaisen laulukirjallisuuden tulkkeina ja se tarjoaa myös näkyvyyttä aikamme säveltäjien teoksille. Alavudella kolmatta kertaa järjestettävä laulukilpailu on tarkoitettu ammattilaulajille ja kokeneille laulajille. Alkukilpailu toteutettiin nauhakarsintana. Välierä on lauantaina 7.8.2021 klo 11-19 Alavuden kirkossa. Loppukilpailu on 8.8.2021 klo 14 alkaen Alavuden kirkossa. Päätapahtumapaikkana on Alavuden kirkko, jonka akustiikka tukee parhaiten vaativia Kuula-tulkintoja. Säveltäjä Toivo Kuula on perimätiedon mukaan syntynyt Alavudella Vehkakosken kylässä. Alavuden kaupunki on järjestänyt valtakunnallisen Toivo Kuula-laulukilpailun elokuussa 2012 ja 2016. Saman niminen kilpailu on järjestetty kerran aikaisemmin, vuonna 1987, Vantaalla. Tuolloin järjestävä taho oli KuulaKamari-säätiö ja Vantaan kaupunki.

TOIVO TIMOTEUS KUULA

syntyi 7. heinäkuuta 1883 Alavuden Vehkakoskella. Ajan tavan mukaan hänen äitinsä, Susanna (o.s. Vehkakoski), synnytti esikoisensa lapsuudenkodissaan. Toivon Kuulan isä, Matti Taikinamäki, oli kotoisin naapuripitäjästä Töysästä. Poikansa syntymän aikoihin hän oli Vaasan varuskunnassa töissä. Matti Taikinamäki nimettiin Kuulaksi hänen astuessaan armeijan leipiin. Hän toimi myöhemmin mm. lestadiolaissaarnaajana. Perheessä oli 8 lasta, joista 4 kuoli pienenä.

TOIVO KUULAN ENSIMMÄISET MERKITTÄVÄT

yksinlaulut Tuijotin tulehen kauan ja Suutelo syntyivät keväällä 1907 samaan aikaan viulusonaatin kanssa. Seuraavan talven aikana Kuula sävelsi pianotrion sekä yksinlaulut Kesäyö kirkkomaalla ja Epilogi. Ne kuultiin hänen sävellyskonsertissaan 7.10.1908 yhdessä pianotrion ja viulusonaatin kanssa. Konsertti oli suuri menestys ja arvosteluissa katsottiin jopa, että Kuulan edellä oli enää Jean Sibelius.

toivo kuula

Toivo Kuula -kilpailuorganisaatio, kilpailutoimisto

Alavuden kaupunki, Torikatu 4, 63300 ALAVUS

info@toivokuula.fi

Hallinto

Anu Katajamäki

anu.katajamaki@alavus.fi

040 573 4912

Kilpailun taiteellinen johtaja

Sirkka Lamminen

sirkka.lamminen@uniarts.fi

040 1810 704