Uutiset

Liisa Heinämäestä Alavuden uusi kaupunginjohtaja!

10.06.2019

LIISA HEINÄMÄESTÄ ALAVUDEN UUSI KAUPUNGINJOHTAJA

Alavuden pitkäaikainen kaupunginjohtaja Pekka Ala-Mäenpää siirtyy eläkkeelle 1.2.2020 alkaen. Uuden kaupunginjohtajan viran hakuaika alkoi 15.3. ja päättyi 8.4.2019 klo 15.00. Määräaikaan mennessä Alavuden kaupunginjohtajan virkaa haki yhteensä 21 henkilöä. Haastatteluun kutsuttiin 8 hakijaa, joista neljälle tehtiin soveltuvuusarviointi. Hakuprosessin läpiviennistä vastasi kaupunginhallituksen nimeämä valintatyöryhmä.

Alavuden kaupunginhallitus esitti valintatyöryhmän esityksen pohjalta kaupunginvaltuustolle, että Alavuden kaupunginjohtajan virkaan valitaan kasvatustieteiden ja yhteiskuntatieteiden tohtori Liisa Heinämäki Alavudelta. Alavuden kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan tänään 10.6. päätösehdotuksen yksimielisesti.

Liisa Heinämäki on aloittanut työuransa aikoinaan Töysän kunnassa. Hän toiminut työuransa aikana laaja-alaista asiantuntijuutta vaativissa tehtävissä mm. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksella, Sosiaali- ja terveysministeriössä ja opetustehtävissä sekä ammatillisen koulutuksen että yliopiston puolella. Heinämäki on suorittanut kaksi tohtorin tutkintoa aikuisiällä työn ohessa. Alavuden kaupunginjohtajan virka on ensimmäinen tehtävä, jota Heinämäki on työuransa aikana aktiivisesti hakenut.

Vaikka työ on vienyt hänet Seinäjoen ja Jyväskylän kautta Helsinkiin, on hänen kotinsa pysynyt kuitenkin koko ajan Alavudella Töysän Kitulassa, jossa Heinämäki on viettänyt tiiviisti viikonloput ja loma-ajat. Kahdella paikkakunnalla asumista Heinämäki pitää vahvuutena, jonka ansiosta hän on pystynyt säilyttämään tuntuman todelliseen elämään ja maaseudun arkeen.

Kaupunginjohtajan tehtävä on hieno mahdollisuus tehdä työtä tulevaisuuden hyväksi. Valinta tähän tehtävään on luottamuksen osoitus, jota arvostan suuresti. Alavudella on yrittämisen henkeä, työpaikkoja ihmisille ja hyvä yhteistyön kulttuuri. Näitä tahdon vaalia jatkossakin”, toteaa Alavuden uudeksi kaupunginjohtajaksi valittu Liisa Heinämäki.

Heinämäki aikoo kaupunginjohtajana kuulla alavutelaisia eri tavoin, sekä suoraan että järjestöjen kautta, ja perehtyä kaupungin henkilöstön näkemyksiin. Liisa Heinämäki aloittaa kaupunginjohtajana loppuvuodesta nykyisen kaupunginjohtajan jäädessä vuosilomille.

Lisätiedot: Liisa Heinämäki, Valtioneuvoston kanslia, Strategiaosasto, liisa.heinamaki@vnk.fi, puh. 050 5676071
Lasse Anttila, Alavuden kaupunginhallituksen ja valintatyöryhmän puheenjohtaja, puh. 0400 866 549
Pekka Ala-Mäenpää, Alavuden kaupunginjohtaja, puh. 0400 661 889. 

Takaisin

Viimeisimmät

02.07.2020

Kesän ajan yhteystiedot ja päivystysnumerot

Lue lisää

01.07.2020

Pop Up - kaupungintalo avaa jälleen ovensa 6.7.2020 klo 12.00!

Lue lisää

29.06.2020

Kustannustuki tulee haettavaksi 7.7.2020

Lue lisää