Saavutettavuusseloste

Alavuden kaupunki pyrkii takaamaan www.alavus.fi-verkkosivuston saavutettavuuden Lain Digitaalisten palvelujensaavutettavuudesta (306/2018)  ja EU:n saautettavuusdirektiivin mukaisesti. Tämä saavutettavuusseloste koskee sivustoa www.alavus.fi. 

Sivujen tavoite on tarjota käyttäjille saavutettava verkkopalvelu. Haluamme kehittää verkkosivujemme käytettävyyttä, ymmärrettävyyttä ja selkeyttä, jotta sivuista on hyötyä kaikenlaisille käyttäjille kaikissa tilanteissa.

1. Vaatimuksenmukaisuus

Alavuden kaupungin verkkosivusto vastaa  Web Content Accessibility Guidelines (WCAG) 2.1:ssä esitettyjen vaatimusten tason AA. 

2. Ei-saavutettava sisältö

Alavuden kaupungin verkkosivusto sisältää liitetiedostoja (pdf, doc ), joista kaikki eivät ole saavutettavia. Ei-saavutettavista liitetiedostoista osa on ennen 23.9.2018 laadittuja, jolloin ne eivät kuulu sovellettavan lainsäädännön piiriin. Osa sivuston ei-tekstuaalisista sisällöistä eivät sisällä tekstivastinetta. Työtä saavutettavuuden eteen ja havaittujen epäkohtien korjaamiseksi tehdään jatkuvasti.

3. Saavutettavuusselosteen laatiminen

Tämä saavutettavuusseloste on laadittu 16.9.2020. Seloste perustuu testausohjelmalla suoritettuun tarkastukseen sekä käyttäjätestaukseen. Digitaalisten palvelujen tarjoamista koskevan lain saavutettavuusvaatimukset tulivat voimaan 23.9.2020.

4. Palaute ja yhteystiedot

Jos haluat saada ei-saavutettavat tiedot vaihtoehtoisella tavalla tavalla tai antaa palautetta Alavuden kaupungin verkkosivuston saavutettavuudesta, ota yhteyttä

  • sähköpostitse osoitteeseen info(at)alavus.fi
  • soittamalla neuvontaan 06 2525 1000
  • palautelomakkeella

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle sähköpostitse. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

(Päivitetty 16.1.2023)