Maatalousyrittäjien ja turkistuottajien lomituspalvelut

1.1.2022 aloitti toimintansa Etelä-Pohjanmaan lomitusalue ja siinä on mukana seuraavat kunnat: Alajärvi, Alavus, Kristiinankaupunki, Kauhajoki, Kauhava, Kurikka, Lapua, Seinäjoki, Ähtäri, Evijärvi, Ilmajoki, Isokyrö, Karijoki, Kuortane, Laihia, Lappajärvi, Soini, Vimpeli ja Teuva. Alueella on noin 1800 lomaan oikeutettua maatalousyrittäjää ja n. 270 vakituista maatalouslomittajaa. Paikallisyksikköä hallinnoi Kurikan kaupunki.

Paikallisyksikkö vastaa palvelujen toteuttamisesta ja kehittämisestä lomituspalvelulain mukaisesti. MYEL-vakuutettu maatalousyrittäjä on oikeutettu maksuttomaan vuosilomaan ja maksulliseen sijaisapuun. Lisäksi yrittäjällä on mahdollisuus saada maksullista lomitusta.

Turkistuottajien lomituspalvelulain mukaan YEL-vakuutettu turkistuottaja on oikeutettu maksuttomaan vuosilomaan ja maksulliseen lisävapaaseen.

Maatalousyrittäjät voivat halutessaan hoitaa lomitusasioitaan myös internetissä kirjautumalla palveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla tai sähköisellä henkilökortilla.

Tietoa lomituspalveluista

Etelä-Pohjanmaan lomituspalveluyksikkö

Alavuden toimipiste:
Käyntiosoite:
Kurikantie 1,
63410 Rantatöysä

lomitus@kurikka.fi

Avoinna ma-pe klo 9-15