Ajankohtaista maaseutupalveluissa

Kevään tukihaku

Kevään 2019 tukihaku on parhaillaan käynnissä. Päätukihaun maataloustuet haetaan sähköisesti Vipu-palvelussa tai maaseututoimistoon palautettavilla paperilomakkeilla. Tukihaun viimeinen jättöpäivä on maanantaina 17.6.2019. 

Tukioikeuksien siirtolomakkeet 103A ja 103B toimitetaan maaseutupalveluihin viimeistään maanantaina 17.6.2019.

Hakemus korvauskelpoisuuden vaihdosta lohkojen välillä tehdään lomakkeella 471 ja jätetään maaseututoimistoon viimeistään maanantaina 17.6.2019.

Tilatukioikeuksien haku kansallisesta varannosta tehdään lomakkeella 289 ja lomake jätetään ELY-keskukseen Seinäjoelle viimeistään maanantaina 17.6.2019.  

Koulutukset

Kasvinsuojeluaineiden käyttökoulutuksia ja tutkintoja tarjolla mm. seuraavasti

ProAgria Etelä-Pohjanmaa järjestää em. koulutuksia. Tarkemmat tiedot koulutuksista ProAgria Etelä-Pohjanmaan sivulla tapahtumakalenterissa.

Ilmoittautuminen koulutuksiin ensisijaisesti tapahtumaklenterin kautta sähköisesti  www.proagria.fi/ep/tapahtumat  etsimällä koulutus päivämäärän mukaan. Ilmoittautumisia otetaan vastaan myös numerossa 040 7063386. Ilmoittautumisen yhteydessä kysytään tilatunnus ja y-tunnus.

Viljavuustutkimukset

Ympäristökorvauksen ehtojen mukaan viljavuustutkimus on otettava viljelyksessä olevista pelloista viiden vuoden välein. Näytteitä on otettava vähintään 1 näyte peruslohkoa kohti, jos peruslohko on yli 0,5 ha. Jos peruslohko on suurempi kuin 5 ha, on otettava 1 näyte jokaista alkavaa 5 ha kohti. Peruslohkoilla, jotka ovat 0,5 ha tai tätä pienempiä, voi käyttää samaa viljavuusnäytettä kuin viereisillä lohkoilla. Yksittäisiltä peruslohkoilta, jotka ovat 0,5 ha tai tätä pienempiä, on otettava näyte tai käytettävä typpilannoituksessa runsasmultaisten maiden arvoja ja fosforilannoituksessa hyvän viljavuusluokan mukaisia arvoja. Viljavuustutkimuksissa tarvittavia purkkeja ja lähetteitä saa maataloustoimistosta.

 

 

 

Yhteystiedot

Maaseutupäällikkö Hanna Murtomäki-Kukkola
Puh. 040 724 8606
hanna.murtomaki-kukkola@alavus.fi
ma-pe klo 9-15, Fasadi
Tarvittaessa voit varata tapaamisajan myös muulle sopivalle ajalle.

Materiaalit ja linkit