Ajankohtaista maaseutupalveluissa

Kevään 2020 päätukihaku

Kevään 2020 päätukihaku on parhaillaan menossa. Päätukihaun maataloustuet haetaan joko sähköisesti Vipu-palvelussa tai paperilomakkeilla, jotka jätetään maaseututoimistoon. Tukihakemusten viimeinen jättöpäivä on maanantaina 15.6.2020. Kevään tukihakukoulutusmateriaalit ja koulutusvideo löytyvät oheisesta kevään 2020 tukihakukoulutusmateriaalit linkistä.

Tukioikeuksien siirtolomakkeet 103B ja 103A jätetään maaseututoimistoon viimeistään maanantaina 15.6.2020.

Hakemus korvauskelpoisuuden vaihtoon lohkojen välillä jätetään lomakkeella 471 maaseututoimistoon viimeistään maanantaina 15.6.2020.

Tilatukioikeuksien haku varannosta tehdään lomakkeella 289, joka jätetään ELY-keskukseen viimeistääm maanantaina 15.6.2020.

Kasvinsuojeluaineiden käyttäjäkoulutuksia ja -tutkintoja sähköisesti seuraavasti:

ProAgrian kautta voit suorittaa kasvinsuojeluaineiden käyttäjäkoulutuksia ja -tutkintoja sähköisesti (hinta 50 € + alv 24%). Lisätietoja löytyy ProAgrian tapahtumasivulta:

https://etela-pohjanmaa.proagria.fi/tapahtumat/sahkoinen-kasvinsuojelututkinto-13675

Koulutusmateriaalia kasvinsuojelututkintoon löytyy Tukesin sivuilta linkistä:

http://www.tukes.fi/kasvinsuojelu/story.html

Muistutus viljavuustutkimuksista

Ympäristökorvauksen ehtojen mukaan viljavuustutkimus on otettava viljelyksessä olevista pelloista viiden vuoden välein. Näytteitä on otettava vähintään 1 näyte peruslohkoa kohti, jos peruslohko on yli 0,5 ha. Jos peruslohko on suurempi kuin 5 ha, on otettava 1 näyte jokaista alkavaa 5 ha kohti. Peruslohkoilla, jotka ovat 0,5 ha tai tätä pienempiä, voi käyttää samaa viljavuusnäytettä kuin viereisillä lohkoilla. Yksittäisiltä peruslohkoilta, jotka ovat 0,5 ha tai tätä pienempiä, on otettava näyte tai käytettävä typpilannoituksessa runsasmultaisten maiden arvoja ja fosforilannoituksessa hyvän viljavuusluokan mukaisia arvoja. Viljavuustutkimuksissa tarvittavia purkkeja ja lähetteitä saa maataloustoimistosta.

 

 

 

Yhteystiedot

Maaseutupäällikkö Hanna Murtomäki-Kukkola
Puh. 040 724 8606
hanna.murtomaki-kukkola@alavus.fi
ma-pe klo 9-15, Fasadi
Tarvittaessa voit varata tapaamisajan myös muulle sopivalle ajalle.