Ajankohtaista maaseutupalveluissa

Kansallisten kotieläintukien haku vuonna 2021

Sika- ja siipikarjatalouden tuotannosta irrotetun tuen ennakko ja lopullinen tuki tai vain lopullinen tuki on nyt haettavana. Tukea ei voi hakea päätukihaun yhteydessä. Tee hakemus sähköisesti Vipu-palvelussa tai jätä lomakkeella 139 maaseututoimistoon viimeistään ke 10.3.2021. Lisätietoja kunnan maaseututoimistosta tai Ruokaviraston sivulta sika ja siipikarjatalouden tuotannosta irrotettu tuki 2021.

Pohjoisen kotieläintuen ennakko naudoista, kutuista ja uuhista on myös haettavana. Tee hakemus sähköisesti Vipu-palvelussa tai jätä lomakkeella 139 viimeistään ke 10.3.2021. Jotta voit saada tukea, on sinulla oltava voimassa osallistumisimoitus nautojen, uuhien ja/tai kuttujen kansallisiin tukijärjestelmiin. Lisätietoja kunnan maaseututoimistosta tai Ruokaviraston sivulta pohjoinen kotieläintuki 2021.

Hevoseläimen pitäjän ja pitopaikan rekisteröinti

Ilmoitusvelvollisuus koskee kaikkia, jotka pitävät vähintään yhtä hevoseläintä kuten hevosia, poneja, aaseja ja seeproja sekä niiden risteytyksiä muuleja ja seepra-aaseja. Lomakkeita eläintenpitotoiminnan ja eläinten pitopaikan rekisteröintiä varten saa kuntien maaseututoimistosta tai Ruokaviraston nettisivuilta. Mikäli et ole vielä jättänyt kyseisiä ilmoituksia, jätä ne ensi tilassa kunnan maaseututoimistoon. 

Kasvinsuojeluaineiden käyttäjäkoulutuksia ja -tutkintoja sähköisesti seuraavasti:

ProAgrian kautta voit suorittaa kasvinsuojeluaineiden käyttäjäkoulutuksia ja -tutkintoja sähköisesti (hinta 50 € + alv 24%). Lisätietoja löytyy ProAgrian tapahtumasivulta:

https://etela-pohjanmaa.proagria.fi/tapahtumat/sahkoinen-kasvinsuojelututkinto-13675

Koulutusmateriaalia kasvinsuojelututkintoon löytyy Tukesin sivuilta linkistä:

http://www.tukes.fi/kasvinsuojelu/story.html

Muistutus viljavuustutkimuksista

Ympäristökorvauksen ehtojen mukaan viljavuustutkimus on otettava viljelyksessä olevista pelloista viiden vuoden välein. Näytteitä on otettava vähintään 1 näyte peruslohkoa kohti, jos peruslohko on yli 0,5 ha. Jos peruslohko on suurempi kuin 5 ha, on otettava 1 näyte jokaista alkavaa 5 ha kohti. Peruslohkoilla, jotka ovat 0,5 ha tai tätä pienempiä, voi käyttää samaa viljavuusnäytettä kuin viereisillä lohkoilla. Yksittäisiltä peruslohkoilta, jotka ovat 0,5 ha tai tätä pienempiä, on otettava näyte tai käytettävä typpilannoituksessa runsasmultaisten maiden arvoja ja fosforilannoituksessa hyvän viljavuusluokan mukaisia arvoja. Viljavuustutkimuksissa tarvittavia purkkeja ja lähetteitä saa maataloustoimistosta.

 

 

 

Yhteystiedot

Maaseutupäällikkö
Hanna Murtomäki-Kukkola
Puh. 040 724 8606
hanna.murtomaki-kukkola@alavus.fi

Alavus eTuuri
Tuurinkyläntie 2, 63610 Tuuri

Tavattavissa ajanvarauksella.