Ajankohtaista maaseutupalveluissa

Eläinten hyvinvointikorvaussitoumus ja -hakemus v. 2020

Eläinten hyvinvointikorvaussitoumusta  vuodelle 2020 voi hakea nauta-, sika-, lammas-, vuohi- ja siipikarjatilalle. Sitoumusta ja maksua haetaan haetaan sähköisesti Vipu-palvelussa tai paperilomakkeella 472, joka toimitetaan kunnan maaseutuelinkeinoviranomaiselle. Hakuaika päättyy perjantaina 31.1.2020. Huomioi, että sika- ja siipikarjatilat ilmoittavat sitoumusta hakiessaan haetun eläinmäärän, jota ei ole enää mahdollista korottaa eläinmääräilmoituksessa, vaikka vuoden 2020 toteutunut eläinmäärä olisi suurempi. Katso tarkemmat tiedot vuoden 2020 eläinten hyvinvointikorvauksen sitoumusehdoista ruokavirasto.fi sivustolta.

Eläinmääräilmoitukset v. 2019

Eläinmääräilmoitukset tehdään sähköisesti Vipu-palvelussa tai paperilomakkeella 461, jolloin ne toimitetaan kunnan maaseututoimistoon viimeistään maanantaina 17.2.2020.

  • Sika- ja siipikarjatalouden tuki (ilmoita siipikarja sekä hevoset ja ponit)
  • Luonnonhaittakorvauksen kotieläinkorotus (ilmoita siipikarja sekä hevoset ja ponit)
  • Luonnonmukaisen tuotannon korvaus (ilmoita siipikarja ja tarvittaessa tuotantotauot)
  • Myös jos yhteisö haluaa käyttää eläintiheyslaskennassa osallisen eläinmäärää tai päinvastoin
  • Eläinten hyvinvointikorvaus (ilmoita siat ja siipikarja)

Viljavuustutkimukset

Ympäristökorvauksen ehtojen mukaan viljavuustutkimus on otettava viljelyksessä olevista pelloista viiden vuoden välein. Näytteitä on otettava vähintään 1 näyte peruslohkoa kohti, jos peruslohko on yli 0,5 ha. Jos peruslohko on suurempi kuin 5 ha, on otettava 1 näyte jokaista alkavaa 5 ha kohti. Peruslohkoilla, jotka ovat 0,5 ha tai tätä pienempiä, voi käyttää samaa viljavuusnäytettä kuin viereisillä lohkoilla. Yksittäisiltä peruslohkoilta, jotka ovat 0,5 ha tai tätä pienempiä, on otettava näyte tai käytettävä typpilannoituksessa runsasmultaisten maiden arvoja ja fosforilannoituksessa hyvän viljavuusluokan mukaisia arvoja. Viljavuustutkimuksissa tarvittavia purkkeja ja lähetteitä saa maataloustoimistosta.

 

 

 

Yhteystiedot

Maaseutupäällikkö Hanna Murtomäki-Kukkola
Puh. 040 724 8606
hanna.murtomaki-kukkola@alavus.fi
ma-pe klo 9-15, Fasadi
Tarvittaessa voit varata tapaamisajan myös muulle sopivalle ajalle.

Materiaalit ja linkit