Ajankohtaista maaseutupalveluissa

Pohjoinen kotieläintuki

Pohjoisen kotieläintuen ennakot naudoista, uuhista ja kutuista on haettavissa sähköisesti Vipu-palvelussa 27.3.2020 klo 23.59 mennessä tai paperilomakkeella 139 viimeistään kyseisenä päivänä. Pohjoista kotieläintukea hakevilla viljelijöillä tulee olla voimassa eläintukien osallistumisilmoitus. Ilmoituksen naudoista, uuhista ja kutuista voi tarvittaessa tehdä tukihaun yhteydessä Vipu-palvelussa tai paperilomakkeella 184. Lomakkeet palautetaan Alavuden maaseutupalveluihin.

Sika- ja siipikarjatalouden tuotannosta irroitettu tuki

Sika- ja siipikarjatalouden tuotannosta irrotettu tuki on haettavissa Vipu-palvelussa tai lomakkeella 139 viimeistään 27.3.2020. Nyt on haettavissa ennakko ja lopullinen tuki tai vain lopullinen tuki. Tukea ei voi hakea päätukihaun yhteydessä. Lomakkeet palautetaan Alavuden maaseutupalveluihin.

Erikoiskasvien viljelyilta Alavudella 19.3.2020 PERUTTU

Kasvinsuojeluaineiden käyttäjäkoulutuksia ja -tutkintoja sähköisesti seuraavasti:

ProAgrian kautta voit suorittaa kasvinsuojeluaineiden käyttäjäkoulutuksia ja -tutkintoja sähköisesti (hinta 50 € + alv 24%). Lisätietoja löytyy ProAgrian tapahtumasivulta:

https://etela-pohjanmaa.proagria.fi/tapahtumat/sahkoinen-kasvinsuojelututkinto-13675

Koulutusmateriaalia kasvinsuojelututkintoon löytyy Tukesin sivuilta linkistä:

http://www.tukes.fi/kasvinsuojelu/story.html

Muistutus viljavuustutkimuksista

Ympäristökorvauksen ehtojen mukaan viljavuustutkimus on otettava viljelyksessä olevista pelloista viiden vuoden välein. Näytteitä on otettava vähintään 1 näyte peruslohkoa kohti, jos peruslohko on yli 0,5 ha. Jos peruslohko on suurempi kuin 5 ha, on otettava 1 näyte jokaista alkavaa 5 ha kohti. Peruslohkoilla, jotka ovat 0,5 ha tai tätä pienempiä, voi käyttää samaa viljavuusnäytettä kuin viereisillä lohkoilla. Yksittäisiltä peruslohkoilta, jotka ovat 0,5 ha tai tätä pienempiä, on otettava näyte tai käytettävä typpilannoituksessa runsasmultaisten maiden arvoja ja fosforilannoituksessa hyvän viljavuusluokan mukaisia arvoja. Viljavuustutkimuksissa tarvittavia purkkeja ja lähetteitä saa maataloustoimistosta.

 

 

 

Yhteystiedot

Maaseutupäällikkö Hanna Murtomäki-Kukkola
Puh. 040 724 8606
hanna.murtomaki-kukkola@alavus.fi
ma-pe klo 9-15, Fasadi
Tarvittaessa voit varata tapaamisajan myös muulle sopivalle ajalle.

Materiaalit ja linkit