Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminnan maksut


Alavuden kaupungin sivistyslautakunta on määritellyt koululaisten iltapäivätoiminnan maksut toimintakaudelle 2023-2024 seuraavasti:

Yli 10 toimintapäiväämax. 10 toimintapäivää
max. 4h /päivä 100 € /kk 50 € /kk
yli 4h /päivä 120 € /kk 60 € /kk

Huomioitavaa on, että maksu määrittyy kuukauden pisimmän päivän mukaan, vaikka pitkiä päiviä olisi vain yksi ja muut päivät olisivat lyhyempiä. Kannattaa siis olla tarkkana hakuaikojen kanssa ja pitää sovituista ajoista kiinni. 

Aamupäivätoiminnan maksuja tarkasteltiin syksyllä 2019 valtuuston toimesta:

alle 10 aamua /kk 20 € /kk
yli 10 aamua /kk 40 € /kk

Muistattehan ilmoittaa lapsenne seuraavan viikonn toimintapäivät ohjaajille aina edellisen viikon keskiviikkoon mennessä. Näin voimme taata, että paikalla on riittävä määrä ohjaajia ja välipalaa. Iltapäiväryhmät toimivat pääasiassa korkealla käyttöasteella, joten emme voi taata, että lapsella on ryhmässä tilaa, ellei paikkaa varata ajoissa. Lisäksi on muistettava, että vain ennalta ilmoitetut vapaapäivät huomioidaan laskutuksessa – yllättävät poissaolot lasketaan maksullisiksi toimintapäiviksi. Myöskään lapsen sairastuminen ei vähennä toimintapäivien määrää.

Ottakaa yhteyttä lapsenne ryhmänohjaajaan tai aamu- ja iltapäivätoiminnan koordinaattoriin, mikäli epäselvyyksiä ilmenee.

Lukuvuosi 2024-25

Sivistyslautakunta on päättänyt aamu- ja iltapäivätoiminnan uusiksi maksuiksi 1.8.2024 alkaen

Aamupäivätoiminta 40 €/ kk

Iltapäivätoiminta 120 €/ kk

Elokuun osalta perittävä maksu on puolet normaalista kuukausimaksusta. Kesäkuulle ajoittuvista toimintapäivistä ei peritä maksua.

Maksu voidaan jättää perimättä tai sitä voidaan alentaa, jos huoltajan elatusvelvollisuus, toimeentuloedellytykset tai huollolliset näkökohdat huomioon ottaen siihen on syytä. Alennuksen perusteena on sosiaalityöntekijän lausunto ja maksualennuksen myöntää opetuspäällikkö.

Kysy lisätietoja!

Tanja Taipalus
Aamu- ja iltapäivätoiminnan koordinaattori
Puh. 040 1395 314
tanja.taipalus@alavus.fi