Tervetuloa
Alavudelle!

Arvoisa uusi alavutelainen, lämpimästi tervetuloa Alavudelle!

Alavus tunnetaan Suomen suurimmasta matkailunähtävyydestä eli Tuurin kyläkaupasta ja sen ympärille muodostuneesta kauppakylästä. Kaupan alan lisäksi olemme tunnettuja mm. puu- ja metalliteollisuuden tuotteistamme sekä yli 160 järvestä, joiden rannoilta löytyy lähes kaksi tuhatta vapaa-ajan asuntoa. Alavus onkin Etelä-Pohjanmaan suurin kesämökkikunta!

Toimivaa arkea Alavudella
Kaupunkimme varhaiskasvatuspalvelut tarjoavat useita vaihtoehtoja perheiden erilaisiin tarpeisiin. Ala- ja yläkoulujen lisäksi Alavudelta löytyy n. 200 oppilaan lukio. Järviseudun ammatti-istituutin eli JAMI:n toimipisteessä voit opiskella toiseen asteen tutkinnon. Lakeudenportin kansalaisopisto ja vireä kulttuuri- ja nuorisotoiminta järjestävät vapaa-aikaan virikkeitä ja mahdollisuuksia sekä erilaisia tapahtumia kaiken ikäisille. Alavuden pääkirjasto, Töysän kirjasto sekä kirjastoauto
palvelevat asiakkaita kattavalla kirja-, elokuva-, ja musiikki-, ja lehtivalikoimallaan.

Hyvinvointia luonnosta ja liikunnasta
Alavudelta löytyvät erinomaiset mahdollisuudet liikuntaan ja ulkoiluun. Kaupungistamme löytyy uimahalli, jäähalli, useita liikunta- ja kuntosaleja sekä hyvin hoidetut ulkoilu- ja latureitistöt. Ennen kaikkea Alavudelta toimii aktiivisia yhdistyksiä ja seuroja, jotka mahdollistavat monipuolisen harrastamisen. 

Kuusiolinna Terveys Oy tuottaa sosiaali- ja terveyspalvelut Alavudella. Alavudella lääkäriin pääsee
kiireellisissä tapauksissa ympäri vuorokauden. Lisätietoa sosiaali- ja terveyspalveluista ja yhteystiedot löydät
osoitteesta www.kuusiolinna.fi.

Uuden asukkaan tervetulolahja

Täyttämällä oheisen lomakkeen lähetämme kaikille uusille asukkaille pienen tervetulokirjeen ja muistamisen. Riittää, että yksi aikuinen perheessä täyttää lomakkeeseen kaikkien perheenjäsenten tiedot. Lomakkeen tiedot tarkistetaan Väestörekisterikeskuksesta. Uuden asukkaan kirje on kertaluonteinen etu.

Haluan tilata uuden asukkaan tervetulokirjeen