Jätehuolto

Ympäristölautakunta ja ympäristöpäällikkö valvovat ympäristönsuojelu- ja jätelain nojalla annettujen säännösten ja määräysten noudattamista toimialueellaan. Valvonnan keinoina käytetään tarkastuksia, neuvontaa, valistusta ja tiedottamista. Pakkokeinoja, kuten uhkasakkoa ja teettämisuhkaa, voidaan käyttää jos muut keinot eivät riitä. Roskaamisasioissa ympäristölautakunta voi määrätä kirjallisen kehoituksen jälkeen roskaajan tai muun puhdistamiseen velvollisen puhdistamaan roskaantuneen alueen. Roskaamisasia tuodaan ympäristölautakuntaan pääsääntöisesti kirjallisena.

Jätelaissa on määrätty, että kunnan on järjestettävä asumisessa syntyneen jätteen sekä siihen rinnastettavan muun kuin vaarallisen jätteen kuljetus. Tämä tarkoittaa samaa kuin kunnan järjestämä jätteenkuljetus. Lakeuden Etappi Oy on perustettu hoitamaan juuri tätä lakisääteistä velvoitetta Alavuden kaupungin puolesta.

Alavuden jäteasema

Kirkkotie 37
63300 ALAVUS
p. 040 774 8535

Aukioloajat
ma, ke ja to klo 12.00 - 18.00

Jäteasemalla vastaanotetaan jätteitä seuraavasti:
Kotitalouksilta vastaanotetaan maksutta lajitellut kierrätettävät jätteet. Poltettavasta jätteestä ja kaatopaikkajätteestä peritään hinnaston mukainen maksu. Jäteasemalla vastaanotetaan enintään 2 m3:n (henkilöauton peräkärrykuorma) jäte-eriä.

Kysy jätehuollosta!

Lakeuden Etappi
Laskunmäentie 15
60760 Pojanluoma
p. (06) 421 4900
Puhelinpalvelu arkisin
ma-pe klo 9-16
asiakaspalvelu@etappi.com

www.etappi.com