Etelä-Pohjanmaan Kymppikunnat (Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Kauhava, Kuortane, Lappajärvi, Lapua, Soini, Vimpeli ja Ähtäri) ovat päättäneet muodostaa yhteisen työllisyyden järjestämisalueen. Organisoitumismuotona tulee olemaan tarkoitusta varten perustettu Kuntayhtymä Kymppi.
Kuntayhtymä Kymppi - Työllisyyspalvelut lähellä kuntalaisia


TE-palvelujen järjestämisvastuu siirtyy kunnille 1.1.2025 alkaen ja työvoimapalveluista muodostuu kunnille uusi valtionosuustehtävä. Järjestämisvastuun myötä kunnille siirtyy pääosa nykyisin TE-toimiston vastuulla olevista henkilöasiakas-, työnantaja- ja yrityspalveluista. Kunnille siirtyy ELY-keskuksista myös TE-palvelujen hankinnat.

Etelä-Pohjanmaan Kymppikunnat (Alajärvi, Alavus, Evijärvi, Kauhava, Kuortane, Lappajärvi, Lapua, Soini, Vimpeli ja Ähtäri) ovat päättäneet muodostaa yhteisen työllisyyden järjestämisalueen. Organisoitumismuotona tulee olemaan tarkoitusta varten perustettu Kuntayhtymä Kymppi. Alue on maantieteellisesti yhtenäinen ja alueen työvoima on yli 28.000. Työllisyysalueen valmistelutoimet toteutetaan vuoden 2024 aikana.

Alavuden kaupunki osallistuu aktiivisesti oman työllisyysalueen kehittämiseen ja tuloksellisen toiminnan käynnistämiseen 1.1.2025.

Alavuden kaupunki on valmistautunut työllisyys- ja elinkeinopalveluiden (TE-palvelut) siirtoon kuntien tuottamaksi osallistumalla keväästä 2021 alkaen Etelä-Pohjanmaan seudun työllisyyden
kuntakokeiluun. Kesästä 2023 alkaen kaupunki on osallistunut kymmenen kunnan yhteisen TE-palvelualueen muodostamiseen. Tavoitteena on tuottaa vuodesta 2025 alkaen palvelut lähellä henkilö- ja yritysasiakkaita, asiakkaiden tarpeet entistä paremmin huomioiden.

Kokousasiakirjat

Kuntayhtymä Kympin kokousasiakirjat on luettavissa kuntayhtymän väliaikaisella sivustolla Kauhavan kaupungin verkkosivuilla (linkki aukeaa suoraan sivustolle www.kauhava.fi/kymppi)

 

Yhteystiedot:

Kuntayhtymä Kymppi

Projektijohtaja
Anna-Elina Levijoki
KYMPPI-valmisteluhanke
puh. 040 190 3260
anna-elina.levijoki(a)kauhava.fi

Valmistelujohtaja
va. kuntayhtymän johtaja
Anna Nieminen
puh. 040 191 7505
anna.nieminen(a)kauhava.fi

Lisätietoja TE-palvelut 2024 -uudistuksesta

Töiden ja tekijöiden kohtaamispaikka