Alavuden kaupungin Rantapuiston vesiliikuntavälineet


Alavuden kaupunki on hankkinut ELY –keskuksen osarahoittaman, Alavuden keskusta-alueen rantainvestoinnit -hankkeen avustuksella Alavuden keskustan Rantapuiston rantaan seuraavat vesillä liikkumiseen tarkoitetut harrastevälineet, jotka ovat kaikkien käytettävissä maksutta jäljempänä kerrotuin ehdoin avaimenkäsittelymaksua vastaan.

2 kpl Prijon Enduro 450 -retkikajakkiyksikkö (sininen ja punainen)
• Yhden hengen retkikajakki, jolla matka taittuu mukavasti.
• Pituus 450, leveys 62 cm, paino 27 kg, kantavuus 120 kg, käyttäjän painosuositus 70–115 kg.
• Valmistettu kestävästä http-polyeteenistä ja varustettu mm. melojan mukaan säädettävällä istuimella (säätöavain istuimen takana) sekä jalkatuilla.
• Keulassa ja perässä säilytystilaa sekä kannella säilytysverkko. Kajakkimela on alumiinivartinen tippalukoin varustettu perusmela.


2 kpl Rambler 9,5 Sit-On-Top-kajakit (SOT) (sininen ja punainen)
• Kaikenikäisille ja melkein kaikenkokoisille leikkimielisille melojille sopivat sit-on-top kajakit, joilla temppuilu onnistuu kuten pienet matkamelonnatkin.
• Pituus 290 cm, leveys 81 cm, paino 21 kg, kantavuus 113 kg.
• Uppoamaton, valmistettu kestävästä polyeteenistä.


2 kpl Adventure 14 kanootti, 2 henkilölle, varustettuna yhdellä lisäpaikalla (vihreä)
• Polyeteenistä valettu monikäyttökanootti, joka sopii mainiosti esim. perhemelontaan, metsäs-tykseen, valokuvaukseen tai kalastukseen. Varustukseen kuuluvat mm. kaksi selkänojallista, muotoiltua penkkiä, keskipenkki, mukitelineet, pikkutavaroiden säilytyspussit sekä kantokahvat. Pohjan tuplanegatiivinen köli antaa kanootille suuntavakautta. Kanoottiin kuuluu kaksi melaa.
• Pituus 427cm, leveys 94 cm, paino 34 kg ja kantavuus 397 kg.

1 kpl Sup-lauta Pelican Flow 106, pituus 320 cm, leveys 81, Paino 22 kg, kantavuus 104 kg
1 kpl Sup-lauta Pelican Flow 116, pituus 335 cm, leveys 78, paino 25 kg, kantavuus 116 kg
• Pelican Flow 106 ja 116 ovat Ram-X -muovista valmistettuja, tukevia SUP-lautoja jotka sopivat hyvin SUP-melontaan tyynellä vedellä sekä surffaukseen pienessä aallokossa. Kannen AntiSlip -kumipinta toimii liukuesteenä. Irrotettava kumievä kestää myös kolhuja. Kantokahvat edessä, takana ja sivuilla.

2 kpl Suvi 460 -soutuveneitä, pituus 4,6 m, leveys 1,41 m, paino 85 kg, kantavuus 3 hlöä
• Suvi 460 on perinteinen, hiekkahartsikölillä varustettu savolaismallinen soutuvene, jossa on lukittava säilytystila. Turvallinen, uppoamaton vene mökki- ja kalastuskäyttöön. Suvi on kevyt soutaa vaikka pitempiäkin matkoja.

Vesiliikuntavälineiden käyttöehdot ja -ohjeet

1. Kajakkeja, kanootteja, veneitä ja sup-lautoja saa käyttöön toukokuusta syykuuhun, maanantaista lauantaihin klo 08 – 22 ja sunnuntaisin 08 – 21 välisenä aikana enintään kahdeksi (2) tunniksi kerrallaan. Huhtalavan kesäkioskin aukioloaikoina avaimet saa kioskilta ja muulloin hotellilta.

2. Välineitä annetaan käyttöön ainoastaan täysi-ikäisille, jotka vastaavat alaikäisten toiminnasta.

3. Välineen käyttöön ottavan tulee huolehtia siitä että jokaisella melojalla on olosuhteisiin ja melojalle oikein mitoitetut, hyväksytyt kelluntapukineet tai pelastusliivit. Alavuden kaupunki / Hotelli-ravintola Alavus 66 Oy / Huhtalavan kesäkioski ei lainaa tai vuokraa pelastusliivejä tai kelluntapukineita.

4. Veneitä, kanootteja ja Enduro 450 -kajakkia ei saa kaataa tahallaan. Pienemmät Rambler- kajakit ja Sup-laudat on tarkoitettu vapaampaan käyttöön.

5. Sup-laudat, kajakit ja kanoottit palautetaan ja kiinnitetään käytön jälkeen puhdistettuna niille tarkoitettuihin numeroituihin telineisiin Huhtalavan alle. Veneet kiinnitetään rannalla olevaan kiinnityspylvääseen ja lukitaan ketjuilla kiinni. Airot ja melat palautetaan niille varattuun lukittuun tilaan Huhtalavan rannan puoleisessa päädyssä. Avaimet palautetaan kesäkioskille myyjälle tai hotellin virkailijalle henkilökohtaisesti ja ilmoitetaan kalustossa ilmenneistä tai niihin tulleista vaurioista tai puutteista.

6. Käyttöön ottaja korvaa täysimääräisenä rikkoontuneen kaluston. Rikkoutumisesta on ilmoitettava hotellille tai Kesäkioskille välittömästi.

7. Alavuden kaupunki/ Hotelli-ravintola Alavus 66 Oy/ Kesäkioski eivät vastaa vesiliikuntavälineiden käytöstä käyttöön ottajalle tai kolmannelle osapuolelle aiheutuvista vahingoista.

8. Hotelli-ravintola Alavus 66 Oy antaa käyttöön myös kevyttä siirtoalustaa laitteille jos sille on tarvetta.
Yksin toimittaessa on 2 -paikkainen Adventure 14 -kanootti helppo siirtää alustalla veden äärelle.
Suomen Melonta- ja soutuliiton internetsivuilla http://www.melontajasoutuliitto.fi on melontaopas ”Opi melomaan”, johon kannattaa tutustua.Kysy lisää!

Hotelli Alavus 66
Järviluomantie 4
63300 Alavus

Puh. 044 928 2102
info@hotellialavus66.fi