Alavuden kaupungin Rantapuiston vesiliikuntavälineet
käytettävissä, avaimet saa Tornikioskilta


Alavuden keskustassa Rantapuiston rannassa, Huhtalavan yhteydessä on vesillä liikkumiseen tarkoitetuttuja harrastevälineitä, jotka ovat käytettävissä avainmaksua vastaan. Vesiliikuntavälineiden avaimet saa Tornikioskilta kioskin aukioloaikana.

2 kpl Prijon Enduro 450 -retkikajakkiyksikkö (sininen ja punainen)
• Yhden hengen retkikajakki, jolla matka taittuu mukavasti.
• Pituus 450, leveys 62 cm, paino 27 kg, kantavuus 120 kg, käyttäjän painosuositus 70–115 kg.
• Valmistettu kestävästä http-polyeteenistä ja varustettu mm. melojan mukaan säädettävällä istuimella (säätöavain istuimen takana) sekä jalkatuilla.
• Keulassa ja perässä säilytystilaa sekä kannella säilytysverkko. Kajakkimela on alumiinivartinen tippalukoin varustettu perusmela.

2 kpl Rambler 9,5 Sit-On-Top-kajakit (SOT) (sininen ja punainen)
• Kaikenikäisille ja melkein kaikenkokoisille leikkimielisille melojille sopivat sit-on-top kajakit, joilla temppuilu onnistuu kuten pienet matkamelonnatkin.
• Pituus 290 cm, leveys 81 cm, paino 21 kg, kantavuus 113 kg.
• Uppoamaton, valmistettu kestävästä polyeteenistä.

2 kpl Adventure 14 kanootti, 2 henkilölle, varustettuna yhdellä lisäpaikalla (vihreä)
• Polyeteenistä valettu monikäyttökanootti, joka sopii mainiosti esim. perhemelontaan, metsäs-tykseen, valokuvaukseen tai kalastukseen. Varustukseen kuuluvat mm. kaksi selkänojallista, muotoiltua penkkiä, keskipenkki, mukitelineet, pikkutavaroiden säilytyspussit sekä kantokahvat. Pohjan tuplanegatiivinen köli antaa kanootille suuntavakautta. Kanoottiin kuuluu kaksi melaa.
• Pituus 427cm, leveys 94 cm, paino 34 kg ja kantavuus 397 kg.

1 kpl Sup-lauta Pelican Flow 106, pituus 320 cm, leveys 81, Paino 22 kg, kantavuus 104 kg
1 kpl Sup-lauta Pelican Flow 116, pituus 335 cm, leveys 78, paino 25 kg, kantavuus 116 kg
• Pelican Flow 106 ja 116 ovat Ram-X -muovista valmistettuja, tukevia SUP-lautoja jotka sopivat hyvin SUP-melontaan tyynellä vedellä sekä surffaukseen pienessä aallokossa. Kannen AntiSlip -kumipinta toimii liukuesteenä. Irrotettava kumievä kestää myös kolhuja. Kantokahvat edessä, takana ja sivuilla.

2 kpl Suvi 460 -soutuveneitä, pituus 4,6 m, leveys 1,41 m, paino 85 kg, kantavuus 3 hlöä
• Suvi 460 on perinteinen, hiekkahartsikölillä varustettu savolaismallinen soutuvene, jossa on lukittava säilytystila. Turvallinen, uppoamaton vene mökki- ja kalastuskäyttöön. Suvi on kevyt soutaa vaikka pitempiäkin matkoja.

Vesiliikuntavälineiden lainausehdot ja käyttöohjeet:


1. Välineitä lainataan touko-elokuun aikana maanantaista lauantaihin klo 11-20 ja sunnuntaisin klo 12-18 välisenä aikana enintään kahdeksi (2) tunniksi/ henkilö.

2. Lainaaja maksaa avainten noudon yhteydessä Tornikioskille 5 euron avainmaksun, jota ei palauteta.

3. Välineitä lainataan ainoastaan täysi-ikäisille.

4. Lainaaja huolehtii ja vastaa siitä, että jokaisella vesiliikuntavälineiden käyttäjällä on olosuhteisiin ja käyttäjälle oikein mitoitetut, hyväksytyt kelluntapukineet tai pelastusliivit. Alavuden kaupunki / Tornikioski ei lainaa tai vuokraa pelastusliivejä/kelluntapukineita.

5. Veneitä, kanootteja ja Dayliner L -kajakkeja ei saa tarkoituksellisesti kaataa. Rambler-kajakeilla ja sup-laudoilla voi temppuilla hillitysti.

6. Sup-laudat, kajakit ja kanootit palautetaan ja kiinnitetään käytön jälkeen puhdistettuna niille tarkoitettuihin numeroituihin telineisiin Huhtalavan alle. Melat palautetaan niille tarkoitettuihin lukittaviin lokeroihin. Käyttäjä lukitsee välineet paikoilleen. Avaimet palautetaan Tornikioskille henkilökohtaisesti ja ilmoitetaan mahdollisesti ilmenneistä vaurioista tai puutteista

7. Veneet kiinnitetään rannalla olevaan kiinnityspylvääseen ja lukitaan ketjuilla kiinni. Airot palautetaan niille tarkoitettuihin lokeroihin. Käyttäjä lukitsee välineet paikoilleen. Avaimet palautetaan Tornikioskille henkilökohtaisesti ja ilmoitetaan mahdollisesti ilmenneistä vaurioista tai puutteista.

8. Lainaaja korvaa käytössään rikkoontuneen kaluston täysimääräisesti. Rikkoutumisesta on ilmoitettava Tornikioskille välittömästi.

9. Alavuden kaupunki / Tornikioski ei vastaa vesiliikuntavälineiden käytöstä lainaajalle tai kolmannelle osapuolelle aiheutuvista vahingoista.

10. Tornikioskilta saa myös kevyen siirtoalustan avaimen. Siirtoalustaa suositellaan 2-paikkaisen Adventure 14 –kanootin siirtoon säilytyspaikasta rannalle ja takaisin.

Avainten nouto- ja palautuspaikka on Tornikioski
osoite Isokaari 3, 63300 ALAVUS
puh. 050 559 9129

Avoinna ma-la klo 11-20 ja su klo 12-18

Alavuden Rantapuiston vesiliikuntavälineiden avainten nouto- ja palautuspaikka on Tornikioski.
Kysy lisää!

Tornikioski
Isokaari 3
63300 ALAVUS
puh. 050 559 9129
Avoinna ma-la klo 11-20 ja su klo 12-18

Vesiliikuntavälineiden lainausehdot ja käyttöohjeet.PDF

Rantapuiston vesiliikuntavälineet.PDF

Melontaopas

Suomen Melonta- ja Soutuliiton internetsivuilla
www.melontajasoutuliitto.fi
on hyödyllisiä linkkejä ja ohjeita, joihin kannattaa tutustua.