Omatoimikirjasto

Alavuden pääkirjastossa ja Töysän kirjastossa voi asioida myös omatoimisesti silloin kun henkilökuntaa ei ole paikalla.

Omatoimikirjaston käyttäjäksi voi rekisteröityä kirjastossa henkilökunnan ollessa paikalla.

Omatoimiaika alkaa joka aamu klo 9.00 ja päättyy ma-to klo 21.00 ja pe-su klo 19.00

Omatoimiaikana voi lainata ja palauttaa automaatilla, lainata varaamaansa aineistoa, käyttää asiakastietokoneita (poislukien tulostus), lukea lehtiä ja työskennellä kirjaston tiloissa. 

Omatoimiaikana kirjastoon pääsee voimassaolevalla Eepos-kirjastojen kortilla ja korttiin liitetyllä tunnusluvulla. Kortti ja siihen liitetty kulkulupa on henkilökohtainen, eikä kortilla saa päästää sivullisia kirjastoon. Sisään kirjautunut asiakas on vastuussa niin omasta kuin mukanaan tulleiden asiakkaiden käyttäytymisestä ja korvausvelvollinen mahdollisista vahingoista.


Omatoimikirjaston käytölle on asetettu 15-vuoden ikäraja. Alle 15-vuotiaat voivat käyttää kirjastoa omatoimiajalla huoltajan seurassa.

Palveluajan päättyessä asiakkaiden on poistuttava kirjastosta ja kirjauduttava uudelleen sisälle kirjastokortilla ja tunnusluvulla, mikäli he haluavat jatkaa oleskelua kirjastossa omatoimiajalla.

Omatoimikirjaston käyttösääntöjen, kirjaston yleisten käyttösääntöjen tai järjestyslain rikkominen voivat johtaa omatoimikirjaston käyttöoikeuden määräaikaiseen menetykseen.

Kirjastossa on tallentava kamera- ja kulunvalvonta, jotka muodostavat tietosuojalaissa (1050/2018) määritellyn henkilörekisterin. Rekisterin ylläpitäjä on Alavuden kaupunginkirjasto.

Alavuden pääkirjasto

Asiakaspalvelu: p. 06 2525 1594
alavus.kirjasto@alavus.fi

Kirjastonjohtaja: p. 040 545 5164

Töysän kirjasto

Puh. (06) 2525 5590
tai 044 5501 141
toysa.kirjasto@alavus.fi
Rantatie 2, 63600 Töysä

Töysä-talossa on hissi ja
avauspainike ulko-oveen.