Hyvää ja kaunista Alavudella

Kaupunginjohtajan tervehdys

Alavus on monimuotoinen kaupunki, jossa voi asua hyvin, mutta myös poiketa, viipyä ja viihtyä. Kaikki on sopivasti lähellä ja ympärillä on tilaa ja monimuotoista luontoa. Asuminen Alavudella on kohtuuhintaista ja palvelut ovat kattavat. Esimerkiksi kouluja ja varhaiskasvatuksen toimipisteitä on rakennettu ja kunnostettu vuosittain.

Yrittäjyys Alavudella on monipuolista; meillä on erityisesti puusepän-, lasi- ja metalliteollisuuden osaajia. Lisäksi meillä on vahvaa kaupan alan yrittäjyyttä kuten Keskisen Kyläkauppa Tuurissa.

Alavus tarjoaa harrastus- ja vapaa-ajan tekemistä moneen makuun. Voit harrastaa esimerkiksi laskuvarjohyppyä, ilmailua, kartingia, motocrossia, ratsastusta, kalastusta, pyöräilyä tai muuta luontoliikuntaa sen lisäksi, että käytössäsi on uimahalli, jäähalli sekä useita liikunta- ja kuntosaleja. Lapsiystävällisiä uimarantoja Alavudella on useita. Kulttuurin ja taiteen ystäviä hemmotellaan Taidekeskus Harrin vaihtuvilla näyttelyillä. Pysyvinä näyttelyinä taidekeskussa on Arabian maitokannukokoelma, Toivo Kuula -huone, Matti Annala -seinä sekä Veteraanien perinnehuone.

Alavuden lukuisat järvet ovat houkutelleet mökkiläisiä rannoilleen. Alavudella kesä- ja vakituiseen asumiseen on paljon sujuvan arjen mahdollisuuksia. Asuinalueet ovat viihtyisiä ja turvallisia kaikenikäisille. Päiväkodit, ala- ja yläkoulu, lukio, uimahalli ja liikuntatilat, terveyskeskus, kirjasto sekä päivittäistavarakaupat sijaitsevat kohtuullisien välimatkojen päässä. Omakotitontteja on tarjolla niin maaseudun rauhassa kuin aivan keskustaajamien tuntumassa.

Kaupungin uusin asuntoalue, Alavuden Aurinkoranta rakentuu parhaillaan Alavudenjärven rannalla - oma koti keskellä kaupunkia järven rannalla on todellisuutta! Uusi asuntoalue tuo omaa väriään järven ympärille rakentuvaan elämään. Viime vuosina järven maisemiin kunnostetut luontopolut ja Pahajoen kosteikko ovatkin jo ahkerassa liikunta- ja virkistyskäytössä.

Tuurin kauppakylä on tänäkin kesänä monien kävijöiden kohteena. Tuuri on myös muun muassa  rallimuseon, seikkailupuiston, Muumi-leikkipuiston ja Miljoona Tivolin kylä. Luonnonläheisen ja vireän kaupungin eri kylillä on runsaasti nähtävää ja koettavaa; majoitusta, liikuntapaikkoja, harrastusteattereita ja tapahtumia!

Kaiken kaikkiaan Alavudella on hyvä kohdata!

Liisa Heinämäki
Alavuden kaupunginjohtaja

Alavus lukuina

Asukasluku 10 935 (31.12.2023)
Pinta-ala 1 150 km2
Veroprosentti 9,60 %
Järvien lukumäärä 165
Loma-asuntoja n. 2000

Kaupunkilehti

Tutustu kaupunkiin ja
selaa Alavus-lehtiä