Hyvää ja kaunista Alavudella

Kaupunginjohtajan tervehdys

Alavuden kumpuileva maasto ja kymmenet järvet luovat hienot puitteet asumiselle, työnteolle ja harrastamiselle. Yhdessä naapureiden kanssa Alavus tarjoaa hyvät julkiset ja yksityiset palvelut. Järvisenä paikkakuntana olemme maakunnan suosituin loma-asuntopaikkakunta.

Toimintatapamme on, että homma hoidetaan yhdessä monipuolisen yrittäjyyden ja innostuneiden kaupunkilaisten kanssa. Tuurin kauppakylä tuo kaupunkiin suuren ostos- ja matkailijavirran. Vahvuutemme on myös voimakas rakennustuoteteollisuus sekä metalliteollisuus. Rakennamme puusta, betonista, metallista, alumiinista, muovista ja lasista.

Liikunta- ja kulttuuritoiminta kumpuaa innostuneista ihmisistä harrastus- ja seuratoiminnassa. Alavutelaislähtöisen tunnetun yhtyeen sanoin saamme yhdessä aikaiseksi hyvää ja kaunista.

Alavus on tunnettu ja kasvava maaseutukaupunki – tämän valtuusto on asettanut yhdessä kaupunkilaisten kanssa työstäen visioksemme. Tähän tavoitteeseen pääsemme elinvoiman vahvistamisella, hyvinvoivilla ja osaavilla asukkailla sekä toimivalla kaupunkiorganisaatiolla.

Haluamme Sinun viihtyvän Alavudella asukkaana, työntekijänä, harrastajana tai vaikkapa satunnaisena ohikulkijana.

Kohdataan Alavudella!

Pekka Ala-Mäenpää
kaupunginjohtaja

Alavus lukuina

Asukasluku 11 544 (31.12.2018)
Pinta-ala 1 150 km2
Veroprosentti 21,25%
Järvien lukumäärä 165
Loma-asuntoja n. 1900

Kaupunkilehti

Tutustu kaupunkiin ja
Selaa Alavus-lehtiä!