Museot

Sotavanhuksen museo on Alavus-seuran ylläpitämä kotiseutumuseo, joka sijaitsee vanhassa viljamakasiinissa Alavuden kirkon vieressä. Museo on saanut nimensä J.L. Runebergin kirjoittamien Vänrikki Stoolin tarinoiden Sotavanhus-runosta. Museon kahdessa kerroksessa esitellään mm. Alavuden taistelun vaiheita, kivikauden löytöjä, kirkkohistoriaa, talonpoikaisesineitä sekä erilaisia kulkuvälineitä. Avoinna 4.6. - 3.8.2024 ti-la klo 10-14.

Alavuden veteraanien perinnehuone on Taidekeskus Harrissa. Perinnehuoneessa on laaja kokoelma erilaista aineistoa talvi- ja jatkosodan ajoilta. Avoinna 2.5. - 22.9.2024 ti-su klo 12-18.

Toivo Kuula -huone sijaitsee Taidekeskus Harrissa. Näyttely kertoo säveltäjämestari Toivo Kuulan alavutelaisesta alkuperästä, elämästä ja tuotannosta. Avoinna 2.5. - 22.9.2024 ti-su klo 12-18.

Töysän museo on Töysä-Seuran ylläpitämä kotiseutumuseo, jossa esitellään vuosisadan vaihteen ja sota-ajan paikallishistoriaa sekä suutari- ja kauppaesineistöä. Museokokonaisuus sijaitsee Töysässä Sepänniemen Lomakylän naapurissa ja museoalueella sijaitsee useita rakennuksia: kauppa- ja apteekkimuseo, talomuseo, kaksi aittaa, sepän paja, vanha vesimylly, vanha savusauna ja korsurakennus. Avoinna 5.6. – 28.7.2024 ke-pe klo 10-16 ja la-su klo 10-15, jolloin opas paikalla.

Osoite: Niemenkyläntie 250, 63600 Töysä
Lisätietoja Töysä-Seuran www-sivuilta.

Töysän Viljamakasiini sijaitsee Töysän kirkon vieressä. Makasiinin alakerrassa toimii kirkkokahvila ja yläkerrassa on esillä Töysän seurakuntaa koskeva kirkkohistorianäyttely Kihinä. Makasiinimuseota ylläpitää Töysä-seura. Avoinna sunnuntaisin kesäkuusta alkaen jumalanpalveluksen yhteydessä.

J-M Rally Parc Fermé
Ralliautomuseo Tuurin kauppakylän kupeessa. Näyttelyssä Jari-Matti Latvalan ralli- ja keräilyautoja lokariautosta B-ryhmän Audiin, WRC Corollaan ja koko vanhaan MM-sarjan Toyota perheeseen. Esillä myös hänen luetteloidut palkinnot kilpailukertomuksineen lapsuudesta tähän päivään.

Nähtävänä myös kaikenlaista rallitavaraa: ajopuvut, podiumlippikset, tiimivaatteet, kirjallisuutta, lehtiä valokuvia ym. Myös isä-Jarin voittoisat Mitsubishit ja kaikki palkinnot vuodesta 1981 alkaen.

Avoinna kesällä Ma – Su klo 11 – 17. Talviaikaan sopimuksen mukaan.

Tilauksesta mahdollisuus tutustua myös 4 km päässä sijaitsevaan 100 vuotta vanhaan kartanomiljööseen mm. väentupaan ja luttirakennukseen (luttirakennus, väentupa, aitta sekä vanhan ajan työ-/huonekaluja).

Korventie 2, 63610 TUURI (liikenneympyrä)
Puh. 040 512 2252
helena.latvala@jarilatvala.com
http://www.latvalamotorsport.com/index.php/fi/ralliautonayttely/