Kurssimaksu laskutetaan, mikäli kurssia ei ole maksettu ilmoittautumisen yhteydessä

 

Voit halutessasi maksaa opintomaksun suoraan netti-ilmoittautumisen yhteydessä verkkomaksulla kohdasta

SIIRRY MAKSAMAAN

Kurssin voi maksaa myös ePassilla (kulttuuri- tai liikuntapassi) tai Smartum-verkkopalvelulla. ePassilla ja Smartum-mobiilimaksulla maksaminen onnistuu opiston Alavuden toimistolla myös osittaissuorituksena, jolloin loppuosasta lähetetään lasku.

Smartum- ja Tykysetelit
Kansalaisopistossa otetaan edelleen vastaan Smartum -seteleitä ja Tyky -kulttuuri- ja kuntoseteleitä. Seteleillä voi maksaa myös osan kurssimaksuista, jolloin loppuosa laskutetaan. Seteleillä maksaminen on mahdollista vain opiston toimistoissa.

Opistopassi
Opistopassi oikeuttaa kahteen pitkään lukuvuoden kestävään kurssiin sekä kahteen lyhytkurssiin. Poikkeuksena ovat ne kurssit, joiden kohdalla lukee opinto-oppaassa EI passilla. Kurssit valitaan tästä opinto-ohjelmasta. Passin hinta on 150 €.

Passin ostaminen: Ilmoittaudu ensin niille kursseille, jotka haluat sisällyttää passiin (älä maksa kursseja). Ilmoittaudu sen jälkeen ”opistopassikurssille” tunnuksella 9999198. Kerro ilmoittautumislomakkeen alussa, mitkä kurssit sisällytät passiin. Näin varmistat, että et saa erillistä laskua jokaisesta passikurssistasi. Opistopassin voi myös hankkia soittamalla toimistoon. Hanki passi 28.9.2018 mennessä.

Opintoseteliavustus
Opetushallitus on myöntänyt opintoseteliavustusta seuraaville kohderyhmille:

- maahanmuuttajat: suomen kieli

- oppimisvaikeuksia kokevat: erityisryhmien kurssitoiminta

- senioriväestö ja eläkkeensaajat: tietotekniikka

- työttömät: hygieniapassi, tietotekniikka, liikunta ja kieltenopetus

Kohderyhmiin kuuluville opintoseteli korvaa kurssimaksun kokonaisuudessaan. Yksi opintoseteliavustus/opiskelija. Seteleitä on rajoitettu määrä ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä.

Opintosetelin saaminen: Mikäli olet oikeutettu opintoseteliavustukseen, ilmoita siitä joko opiston toimistolle tai kurssin opettajalle.

Mikäli työnantaja tai jokin muu taho maksaa kurssimaksun, pitää laskun maksaja ja hänen yhteystietonsa ilmoittaa jo ilmoittautumisvaiheessa. Maksettua kurssimaksua ei palauteta, jos opiskelija luopuu opiskelupaikastaan kesken lukukauden.Kurssimaksu palautetaan vain siinä tapauksessa, että kurssi ei toteudu. Maksamatta jätetty kurssimaksu siirtyy Alavuden kaupungin laskutuskäytännön mukaisesti perintään. Jos opiskelija aloittaa tammikuussa syksyllä alkaneen kurssin, laskutetaan häneltä puolet kurssimaksusta.

Ystävänkortti
Ystävänkortti mahdollistaa kehitysvammaisen henkilön osallistumisen erilaisiin vapaa-ajan harrastuksiin, esim. teatteriin, konsertteihin, elokuviin, uimaan, urheilukisoihin ja -tapahtumiin, matkoille sekä erilaisiin liikunta- ja kulttuuritapahtumiin. Korttia esittämällä hänen harrastamisen mahdollistava ystävä/tukihenkilö pääsee maksutta Ystävänkorttisopimuksen tehneiden palveluntarjoajien tarjoamiin tapahtumiin ja harrastuksiin. Ystävänkorttitoiminnassa kehitysvammainen maksaa itse omat kulunsa.
Ystävä/tukihenkilö pääsee ystävänkortilla maksutta myös Lakeudenportin kansalaisopiston järjestämille kursseille. 

Kysyttävää maksuista?

Alavus
Sisko Lagerstedt
opistosihteeri
Puh. (06) 2525 1561
sisko.lagerstedt@alavus.fi

Alavus
Paula Kuhalampi
opistosihteeri
Puh. 040 571 1847
paula.kuhalampi@alavus.fi

Kuortane
Annukka Salminen
Puh. 040 739 4451
annukka.salminen@kuortane.fi

Ähtäri
Marke Hirvilampi

Puh. 040 569 6940
marke.hirvilampi@ahtari.fi