Tapahtumat

06.08.2022

Ensti & Matti -taidenäyttely Tuurin Kummitustalolla 6.-7.8. klo 13-18, vapaa pääsy!

Tuurin Kummitustalolla ENSTI & MATTI, öljymaalaus- ja valokuvanäyttely 6.-7.8.2022 klo 13-18

osoite Saurakalliontie 36, Tuuri

Ensti & Matti -taidenäyttely Tuurin Kummitustalolla 6.-7.8. klo 13-18, vapaa pääsy!

ENSTI
Vuonna 1958 syntynyt taiteilija-trubaduuri Aulis Uusi-Hakimo, taiteilijanimeltään Ensti, on kotoisin Ähtäristä, mutta hän muutti Seinäjoelle musiikin perässä jo 16-vuotiaana. Öljyväritöiden maalaamisen Ensti aloitti vuonna 1978. Maalauksia oli esillä useissa näyttelyissä 80-luvulla, mutta 90-luvun puolivälissä hän keskittyi täysin musiikkiin. Trubaduuri- ja bändikeikkoja onkin kertynyt ällistyttävästi jo yli 6 000 rummuissa, kitarassa ja kosketinsoittimen ääressä.
Koronan aiheuttaman keikkatauon aikana syttyi into maalata jälleen ja tauluja on syntynyt paljon. Kummitustalon kesänäyttely on yksi näyttelyistä, joissa Enstin maalauksia voi tänä vuonna nähdä.

MATTI
Matti Katajamäki on alavutelainen musiikin ja kulttuurin monitoimimies, joka on ollut nuoresta iästään huolimatta jo monessa mukana. Hän on toiminut monien eri bändien taustajoukoissa jo vuosia roudarina ja teknikkona mm. Klamydialle ja Lauri Tähkälle. Tämän kesän hän viettää Turmion kätilöiden keikkabussissa.
Roudaushommia tehdään Katajamäen perheessä jo toisessa polvessa ja näiden töiden ansiosta Matti on päässyt kuvaamaan myös sellaista, mitä yleisö ei yleensä näe. "Tien päällä" -näyttely koostuu bändikuvien lisäksi myös tärkeiden taustajoukkojen, roudarien, miksaajien, kuskien ja teknikoiden muotokuvista.
Matti toimii myös nuorien parissa ja on perustamansa yhdistyksen kautta järjestänyt ilmaista valokuvaus- ja musiikkikoulutusta sekä tiloja ja laitteistoja Alavuden nuorille.

Näyttelyyn on vapaa pääsy, maksuton kahvitarjoilu.

Koska taitelijavieraat ovat musiikkimiehiä, ei ole mikään ihme, jos näyttelypäivien aikana nähdään ja kuullaan myös parivaljakon musiikkiesityksiä.

Tervetuloa!Takaisin

Viimeisimmät

01.11.2022

Satutunti pääkirjastossa

Lue lisää

27.10.2022

Lukukoira Lily vierailee kirjastossa

Lue lisää

13.10.2022

Lukukoira Lily vierailee kirjastossa

Lue lisää