Uutiset

Alavuden kaupungin uusi talousjohtaja Virpi Kolehmainen aloittaa tehtävässään 1.8.2024

02.07.2024


Alavuden kaupungin uusi talousjohtaja Virpi Kolehmainen aloittaa tehtävässään 1.8.2024.

Alavuden kaupungin uudeksi talousjohtajaksi valittiin toukokuussa kauppatieteiden maisteri Virpi Kolehmainen Oulusta. Kaupunginhallituksen tekemä valintapäätös oli yksimielinen. Urallaan eri organisaatioiden taloushallintokokonaisuuksista vastannut Kolehmainen aloittaa tehtävässään 1.8.2024 ja siirtyy Alavudelle Iin kunnasta, jossa hän on työskennellyt hallinto- ja talousjohtajana.

Kolehmainen sanoo tulevansa Alavudelle erittäin innostunein mielin ja ajatuksin.

"Olen valinnasta erittäin otettu. Hakijoita oli paljon, ja hakuprosessi monivaiheinen ja hyvin perusteellinen”, hän sanoo.

”Olin tietoinen jo edellisen hakuprosessin aikana, että Alavudelle haetaan talousjohtajaa. Kun virka tuli uudelleen hakuun, niin hain paikkaa puhtaasti talousjohtajan tehtäväkokonaisuuden vuoksi. Tehtävässä pääsen palaamaan takaisin taloustehtäviin ja aikaisempaan kokemukseen verrattuna vastuullisempaan kokonaisuuteen osana isompaa organisaatiota. Lisäksi haastattelussa kävi ilmi, että Alavudella on hyvä työilmapiiri ja työyhteisö on tykätty työntekijöiden keskuudessa. Pääsen myös palaamaan takaisin Etelä-Pohjanmaalle. Tämä on ollut ajatuksissa pitkään. Vuosina 2017-2018 olin töissä Seinäjoen kaupungilla”, kertoo Kolehmainen, jolle Alavus on joiltain osin tuttu jo ennestäänkin.

Alavuden kaupunginjohtaja Liisa Heinämäki on tyytyväinen hakijoiden tasoon.

”Iloksemme saimme useita erinomaisia hakijoita ja valinta olikin sitten vaikea. Kaiken kaikkiaan kokonaisarviointi hakemusten, haastattelujen ja henkilöarviointien yhdistelmänä johti ratkaisuun. Olemme iloisia, että Virpi tuo meille kokemuksensa ja osaamisensa eri kunnista ja kunnallisten yhtiöiden taloudesta, ja uskon että työhön perehtyminen tapahtuu luontevasti vahvan kokemuksen varassa”, Heinämäki sanoo.

Alavus haki uutta talousjohtajaa, koska nykyinen talousjohtaja, Tarja Tohni jää eläkkeelle syyskuussa. Tehtävää haki 22 henkilöä, joista kahdeksaa haastateltiin ja kuusi lähetettiin henkilöarviointiin.

Talousjohtaja vastaa kaupungin talouden suunnittelusta ja seurannasta, arvioinnista ja rahoituksesta sekä talouden prosessien johtamisesta. Hän johtaa konsernin talouspalveluita, toimii vastuualueensa esihenkilönä ja on kaupungin johtoryhmän jäsen.


Lisätiedot:
Liisa Heinämäki
kaupunginjohtaja
Alavuden kaupunki
puh. 050 409 0830
liisa.heinamaki@alavus.fi


Takaisin

Viimeisimmät

03.07.2024

Alavuden kaupungin kesän 2024 aukioloajat ja päivystysnumerot

Lue lisää

02.07.2024

Alavuden kaupungin uusi talousjohtaja Virpi Kolehmainen aloittaa tehtävässään 1.8.2024

Lue lisää

01.07.2024

Nuorten kesätyöllistämistuki työnantajille - hakuaika 1.6.-31.10.2024

Lue lisää