Uutiset

Ilmoittaututuminen ja hakeminen esiopetukseen, kouluun, aamu- ja iltapäivätoimintaan

12.02.2021

Esiopetukseen
Esiopetukseen tulevat vuonna 2015 syntyneet lapset. Esiopetus on velvoittavaa ja lapsen huoltajan on huolehdittava siitä, että lapsi osallistuu esiopetukseen. Esiopetusta tarjotaan alakoulujen yhteydessä sekä päiväkodeissa. Esikoululaisella on oikeus esikoulun lisäksi laajempaan varhaiskasvatukseen huoltajien työn tai opiskelun johdosta.

1. luokalle
Ensimmäiselle luokalle tulevat vuonna 2014 syntyneet lapset. Koulunkäynnin voi aloittaa myös yhtä vuotta aikaisemmin tai myöhemmin lapsen yksilöllisten edellytysten mukaisesti. Oppilas ilmoitetaan lähikouluun. Koulukyytiin oikeutetuille kuljetus järjestetään liikenteen suunta huomioon ottaen lähimpään kouluun. Koulunkäynnin aloittamiseen ja koulun valintaan liittyvistä asioista toivotaan otettavan yhteyttä koulunjohtajaan, joka antaa tarvittavia lisätietoja esim. opetusryhmien koosta ja muista käytännön asioista.

Koululaisten aamu- ja iltapäivätoimintaan
Koululaisten aamu- ja iltapäivätoiminta on tarkoitettu 1. ja 2. luokan oppilaille sekä 3.-9. luokkien erityisen tuen oppilaille. Toimintaa järjestetään lapsen omalla koululla klo 07.00-16.30 välisenä aikana mahdollisuuksien mukaan.

Varhaiskasvatukseen
Lasta voidaan hakea varhaiskasvatukseen vanhempainrahakauden päätyttyä. Hoitopaikkaa on pyrittävä hakemaan neljä kuukautta ennen hoitotarpeen alkua. Kiireellisissä tapauksissa, työllistymisestä tai opiskelusta johtuvista syistä, hoitopaikka järjestetään kahden viikon kuluessa.

Hakuaika
Kouluun ilmoittaudutaan ja palveluihin haetaan ensisijaisesti sähköisesti. Varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen ilmoittautumislinkki on kaupungin nettisivuilla. Kouluilmoittautuminen ja haku koululaisten APIP-toimintaan tehdään Wilmassa. Hakuaika päättyy 21.2.2021. Varhaiskasvatukseen on jatkuva haku. Lisätietoja Alavuden kaupungin nettisivuilta.

ALAVUDEN KAUPUNKI
Sivistyslautakunta

Takaisin

Viimeisimmät

26.02.2021

Kuuden tähden reitistön ulkoilureitit esiin hankevoimin - osallistu kuvakampanjaan!

Lue lisää

25.02.2021

Koronatiedote 25.2.2021

Lue lisää

19.02.2021

Kustannustuesta järjestetään kolmas hakukierros - Yksinyrittäjät mukaan kustannustukeen

Lue lisää