Valovoimaa
Alavudelta


Alavuden kaupunki järjestää Valovoimaa Alavudelta -aiheisen valokuvakilpailun. 

Nyt on aika bongata erilaisia valovoiman lähteitä Alavudella!

Mitä kaikkea kaunista ja valovoimaista Alavudelta löytyykään?

Luontoa, nähtävyyksiä, tapahtumia, uusia tai vanhoja rakennuksia, harrastuksia... Kuvissa voi olla henkilöitäkin, kunhan kuvaaja on kysynyt kaikilta kuvassa olevilta luvan kuvan julkaisuun.

Kilpailu on avoin kaikille.

Kilpailuun voi osallistua tuoreella kuvalla tai lähivuosina otetulla kuvalla. Toivomme mukaan kuvia kaikilta vuodenajoilta ja eri puolilta Alavutta.

Kilpailusarjat ovat: Rakennettu Alavus, Alavuden luonto ja Alavus toimii ja harrastaa.

Lähetä meille kuvasi ja osallistu valokuvakilpailuun!

Kilpailuaika on 14.2.-31.5.2024.

Kuvat tulee olla sähköisessä muodossa, esim. TIFF-, JPEG- tai PNG-muodossa. Kilpailuun lähetetyistä kuvista järjestetään virtuaalinäyttely ja parhaita otoksia tuodaan esiin mm. Alavuden kaupungin somekanavilla.

Parhaat valokuvat valitsee kuvakilpailun raati ja voittaja julkistetaan Alavus Rysköillä 28.6.2024.

Kaikista sarjoista palkitaan kolme parasta. 1. sija 100 € lahjakortti alavutelaisiin liikkeisiin, 2.-3. sija 50 € lahjakortti alavutelaisiin liikkeisiin.

Palkitut kuvat esitellään julkistustilaisuudessa tauluina, jotka kuvaajat saavat itselleen.

Kilpailun raadissa toimivat:

  • Taru Rantala, valokuvaaja
  • Jari Eklund, valokuvaaja
  • Markku Saari, valokuvaaja

Toivomme saavamme kaupunkilaisten, vapaa-ajan asukkaiden tai satunnaisten vierailijoiden ikuistamat aidot ja hienot maisemat tai hetket osaksi Alavuden näkyvyyttä!

Kilpailun tarkemmat säännöt voit lukea alta.

>> Lähetä kuvasi tästä!


VALOVOIMAA ALAVUDELTA -KUVAKILPAILUN SÄÄNNÖT

1. Järjestäjä
Kilpailun järjestää Alavuden kaupunki, Taitotie 1, 63300 ALAVUS, Y-tunnus 0177736-4

2. Osallistumisoikeus
Kilpailuun voivat osallistua kaikki halukkaat. Alaikäiset (alle 18-vuotiaat) voivat osallistua kilpailuun vanhempien/ huoltajan luvalla. Kuvissa tunnistettavissa olevilta henkilöiltä tarvitaan suostumus kuvan julkaisemiseen. Osallistumalla kilpailuun hyväksyt nämä säännöt.

3. Kilpailuaika
Kilpailuaika on 14.2.-31.5.2024.

4. Osallistumisohjeet
Kilpailuun osallistutaan lähettämällä kuva/kuvia sähköisen lomakkeen kautta, linkki lomakkeelle on Alavuden kaupungin verkkosivuilla www.alavus.fi. Vaihtoehtoisesti ison kuvakoon tms. vuoksi kuvatiedoston voi lähettää sähköpostitse. Tällöin tulee ottaa yhteyttä Alavuden kaupungin viestintään puh. 044 5155 105, josta saa tarkemmat ohjeet.

Kuvan mukana lähetetään tiedot kilpailusarjasta, kuvausaika- ja paikka, kuvaajan nimi, sähköpostiosoite ja puhelinnumero. Kilpailusarjat ovat: Rakennettu Alavus, Alavuden luonto ja Alavus toimii ja harrastaa. Kilpailuun voi osallistua enintään 3 kuvalla / kuvaaja / sarja. Kilpailuun osallistuvat kuvat tulee lähettää kilpailuaikana.

5. Osallistumisen edellytykset
• Kuvat ovat TIFF-, JPEG- tai PNG-muodossa.
• Kuva ei saa olla tekoälyllä tuotettu tai muutoin käsitelty. Kuvien rajaaminen tai esim. sävyjen käsittely on kuitenkin sallittua.
• Kuvat ovat Alavuden alueelta.
• Kuvasta tulee kertoa kuvausaika- ja paikka.
• Kuvan on oltava osallistujan itsensä ottama, jolloin hän omistaa oikeudet kuvaan. Järjestäjä ei vastaa mahdollisista kuvien oikeuksiin liittyvistä väärinkäytöksistä.
• Kuvissa esiintyviltä, tunnistettavilta henkilöiltä, on oltava lupa kuvien käyttöön, alle 18-vuotiailta huoltajan lupa, koska kilpailuun osallistuminen voi tarkoittaa kuvien julkaisemista.

Julkisista tapahtumista, esim. Alavus Ryskööt -tapahtumasta väkijoukosta tai vaikkapa konsertista, ei tarvitse pyytää julkaisulupaa. Myös vaikkapa avoimien ovien päivä, joka on julkisesti ilmoitettu, on julkinen tilaisuus. Mikäli kuva on otettu yksityisissä tiloissa tai yksityisessä tilanteessa ja julkisissakin tilanteissa silloin, kun henkilöt ovat kuvasta tunnistettavissa, on kohteliasta kysyä henkilöiltä lupa osallistua kilpailuun kyseisillä kuvilla

Järjestäjä pidättää itsellään oikeuden kieltäytyä hyväksymästä sekä poistaa kilpailuun mielestään soveltumattomat, hyvän maun tai lain vastaiset kuvat.

Osallistumalla tähän kilpailuun osallistuja antaa järjestäjälle oikeuden kuvan julkaisuun ja käyttöön Alavuden kaupungin viestinnässä (mm. verkkosivuilla kuten kylien esittelysivustolla, esitteissä ja sosiaalisen median kanavissa) sekä kilpailuun lähetetyistä kuvista järjestettävässä virtuaalinäyttelyssä. Kuvan käytön yhteydessä on mahdollista mainita kuvaajannimi ellei kuvaaja itse sitä kiellä.

Kuvia ei luovuteta kolmannelle osapuolelle.

6. Kilpailun palkinnot
Parhaat valokuvat valitsee kuvakilpailun raati ja voittaja julkistetaan Alavus Rysköillä 28.6.2024. Kaikista sarjoista palkitaan kolme parasta (1. sija 100 € lahjakortti alavutelaisiin liikkeisiin, 2.-3. sija 50 € lahjakortti alavutelaisiin liikkeisiin. Kilpailun kuvasadosta kootaan myös virtuaalinäyttely ja parhaita otoksia tuodaan esiin mm. somekanavilla.

Valovoimaa Alavudelta -valokuvakilpailun raati:
• Taru Rantala, valokuvaaja
• Jari Eklund, valokuvaaja
• Markku Saari, valokuvaaja

Yksi osallistuja voidaan palkita vain kerran. Järjestäjä ilmoittaa kilpailussa palkittaville henkilökohtaisesti. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi tai toiseksi palkinnoksi.

Osallistujien tulee toimittaa järjestäjälle yhteystietonsa palkinnon toimittamista varten. Mikäli järjestäjä ei tavoita voittajaa tai voittaja ei toimita tarvittavia yhteystietojaan 2 viikon sisällä järjestäjän yhteydenotosta, valitaan uusi voittaja.

Palkittavien nimet julkaistaan Alavuden kaupungin verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavissa.

7. Henkilötietojen käsittely
Osallistumalla kilpailuun osallistuja antaa suostumuksensa henkilötietojensa käsittelyyn tietosuojaselosteessa kuvatulla tavalla. Kerättyjä tietoja käytetään ainoastaan yhteydenpitoon osallistujien kanssa sekä valokuvakilpailun voittajista tiedottamiseen.
Osallistujan henkilö- ja yhteystietoja ei luovuteta kolmansille osapuolille. Alavuden kaupungin tietosuojaselosteista saa tietoa Alavuden kaupungin neuvonnasta.

8. Järjestäjän vastuu
Osallistuja vapauttaa järjestäjän kaikesta vastuusta ja kustannuksista, jotka voivat aiheutua osallistumisesta kilpailuun tai palkinnon vastaanottamisesta tai sen käyttämisestä. Järjestäjän vastuu osanottajia kohtaan rajoittuu kilpailun kohteena olevan palkinnon määrään ja arvoon. Voittaja vastaa kaikista muista osallistumiseen ja voiton hyväksymiseen tai sen toteuttamiseen liittyvistä mahdollisista kustannuksista. Palkintoa ei voi vaihtaa rahaksi tai toiseksi tuotteeksi.

Järjestäjä ei vastaa tietoteknisistä syistä johtuvista ongelmista tai esteistä kilpailuun osallistumisessa. Järjestäjä ei vastaa mahdollisista kolmansien osapuolien järjestäjää kohtaan esitetyistä vaateista, jotka liittyvät osallistujan osallistumiskuvien tekijänoikeuksiin; osallistuja on niistä vastuussa.

9. Muut ehdot
Osallistumalla tähän kilpailuun osallistujat sitoutuvat noudattamaan näitä sääntöjä ja järjestäjän niiden tulkinnasta mahdollisesti antamia päätöksiä. Järjestäjä voi hylätä kuvan tai osallistujan omalla päätöksellään. Järjestäjä pidättää oikeuden hylätä virheelliset tai näiden sääntöjen vastaiset osallistumiset kokonaisuudessaan ilman korvausvelvollisuutta osallistujalle.Lisätietoja kyselystä

viestintäsihteeri
Annukka Mäenpää
puh. 044 5155 105
annukka.maenpaa@alavus.fi