Uusi E-kirjasto on avautunut ja ladattavissa sovelluskaupoista

ke huhtik. 17 16:00:00 2024

Tilannepäivitys 5.5.: Uusi E-kirjasto-sovellus on nyt ladattavissa sekä Applen laitteille että Android-laitteille. Sovellus löytyy App Storessa ja Play-kaupasta haulla "E-kirjasto" tai joissakin tapauksissa Android-laitteilla haulla "kansalliskirjasto". 

Sovellusta ei käytetä kirjastokortilla vaan siihen kirjaudutaan ensimmäisellä kerralla vahvan tunnistautumisen kautta (pankkitunnukset tai mobiilivarmenne) suomi.fi-palvelussa. Huoltaja voi lisätä huollettavansa palvelun käyttäjäksi.

Mikäli asiakkaalla ei ole mahdollisuutta vahvaan tunnistautumiseen, lähikirjastosta saa apua rekisteröitymiseen. Huom. rekisteröintejä voidaan tehdä kirjastoissa aikaisintaan viikolla 19. Asiakas tarvitsee mukaansa henkilöllisyystodistuksen sekä sähköpostiosoitteen, johon hänellä on pääsy.

Palvelusta löytyy e- ja äänikirjoja sekä digilehtiä suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi sekä jonkin verran muilla kielillä. Uutta luettavaa lisätään joka viikko.
Lukuoikeuksia tulee olemaan rajallinen määrä, joten suosituimpia aineistoja voi jonottaa varaamalla niitä.


Osa Eepos-kirjastojen entisistä e-palveluista poistuu: huhtikuun lopussa poistui etäluettava ePress. Valitettavasti tämä tarkoittaa myös Ilkka-Pohjalaisen, Keskipohjanmaan ja Vasabladet-sanomalehtien etälukua. Uudessa E-kirjastossa on tällä hetkellä luettavissa sanomalehdistä Maaseudun Tulevaisuus ja noin 80 eri aikakauslehteä.

Vähitellen käytöstä poistuvat Ellibsin e-kirjat, sitä mukaa kuin kirjojen lainausoikeuslisenssit päättyvät. Lisenssit ovat kirjakohtaisia. Asiakkaan tekemät varaukset eivät siirry Ellibistä uuteen E-kirjastoon.

Ennallaan säilyviä palveluja ovat Cineast-elokuvapalvelu, Rockway- ja Naxos- musiikin verkkopalvelut. Kirjastoissa voit edelleen lukea ePressin digilehtiä, joko kirjaston laitteella tai omalla laitteella kirjaston verkossa.

E-kirjasto on kuntien yhteinen palvelu, jonka tuottaa Kansalliskirjasto yhteistyössä yleisten kirjastojen kanssa. Lisätietoja ja ohjeita: 
https://www.kansalliskirjasto.fi/fi/e-kirjasto 

Ajankohtaisia asioita E-kirjastoon, sen sovelluskehitykseen sekä kirjautumiseen liittyen löytyy myös E-kirjaston Instagram-profiilista (ekirjasto), joka kannattaa ottaa seurantaan samoin sen Fb-profiili.

Kysy lisää!

Alavuden kaupunginkirjasto
Järviluomantie 3
(PL 8)
63300 Alavus

Asiakaspalvelu: p. 06 2525 1594
Kirjastoauto: p. 040 017 8259
Kaukopalvelu: p. 040 5703064

Töysän kirjasto
Rantatie 2, 63600 Töysä
puh. (06) 2525 5590 tai 044  5501 141
toysa.kirjasto@alavus.fi