Uutiset

Alavuden liikuntakampanjat haastaa jokaista liikkumaan omalla tyylillään

29.03.2023


Vuonna 2023 Alavuden liikuntakampanjat ovat matalan kynnyksen liikuntakampanjoita, joihin kaikki voivat osallistua liikkumalla oman kuntonsa mukaan itselle sopivalla tavalla. Kevään liikuntakampanja alkaa 1.4.2023.

”Lähdetpä sitten kävelylle, jumppaan, hölkälle tai pyöräilemään, kannattaa muistaa merkitä liikuntakerta ylös kampanjakorttiin. Kampanjakortteja on saatavilla ainakin Alavuden kaupungin neuvonnasta, kuntosalilta ja liikunnanohjaajilta ohjausryhmissä. Kortin voi myös tulostaa itse kaupungin nettisivuilta liikuntakampanjat-sivulta”, muistuttaa liikunnanohjaaja Anniina Mäkelä.

Liikuntakampanjoiden tarkoituksena on innostaa entistä useampia liikkumaan joka viikko ja osallistumaan liikuntatapahtumiin kuten esimerkiksi valtakunnalliseen pyöräilyviikkoon, unelmien liikuntapäivään, kesän maanantaipyöräilyihin ja erilaisiin perheliikuntatapahtumiin.

”Kampanjoissa ei kerätä kilometrejä vaan tavoitteena on vähitellen lisätä liikuntaa arkeen niin, että tulisi liikuttua oman kunnon mukaan itselle sopivalla tavalla kolmesta viiteen kertaan viikossa. Liikunnasta saadun hyvän olon lisäksi voi jännittää, osuuko arpaonni omalle kohdalle”, Mäkelä kertoo.

Kampanjakortit voi palauttaa kaupungin neuvontaan, kuntosalille tai liikunnanohjaajille ohjattujen ryhmien kokoontumisissa. Kaikkien palautettujen suorituskorttien kesken arvotaan tuotepalkintoja. Vuoden aikana on kaksi erillistä liikuntakampanjaa; keväällä huhti-toukokuussa ja syksyllä syys-lokakuussa.

Alavus-hiihdossa lähes 100 osallistujaa

Alavus-hiihto toteutettiin koululaisten talvilomaviikon aikana 24.2.-5.3.2023. Loman aikana sää suosi ulkoilijoita ja Alavus-hiihtoon osallistui tänä vuonna lähes 100 henkilöä. Hiihtoon pystyi osallistumaan kuka tahansa hiihtämällä missä vain. Jokainen hiihti oman kuntonsa mukaan yhden tai useamman lenkin. Suksittelukertoja tuli 450 hiihtokertaa eli laduilla riitti vilskettä. Alavuden liikuntapalveluissa toivotaankin kevään liikuntakampanjaan vähintään yhtä innokasta osallistumista.

”Oli hienoa nähdä, että hiihtokertojen ilmoittajia oli ympäri Alavutta. Hiihtäjiä löytyi Sapsalammelta, Kaukolasta, Hakojärveltä, Ritolasta ja monelta muultakin kylältä; unohtamatta Alavuden, Tuurin ja Töysän keskustoja. Hyviä liikuntamahdollisuuksia on ympäri Alavutta”, iloitsee Mäkelä.

>> Tulosta tästä itsellesi kampanjakortti!


Lisätietoja:
Anniina Mäkelä, liikunnanohjaaja
Alavuden kaupungin liikuntapalvelut
p. 040 630 3021
anniina.makela@alavus.fi




Takaisin

Viimeisimmät

27.03.2024

Alavuden kaupunginvirasto suljettu kiirastorstaina 28.3.2024

Lue lisää

27.03.2024

Alavus perusti Taito Etelämäen stipendirahaston

Lue lisää

27.03.2024

Alavuden kaupunginhallitus käsitteli vuoden 2023 tilinpäätöstä kokouksessaan 27.3.2024

Lue lisää