Uutiset

Kunta kuuluu kaikille-hankkeelle rahoitusta

11.12.2020

Asukkaiden osallistamiseen uusia keinoja automaattipuheluiden avulla

Valtiovarainministeriö avasi aiemmin tänä vuonna valtionavustushaun kuntien digitalisaation yhteishankkeisiin. Avustuksen kohteena on kunnan päätöksenteon, hallinnon ja kuntademokratian digitalisaatio sekä etätyökäytäntöjen ja digitaalisten palveluiden kehittäminen. Avustusta oli mahdollisuutta hakea hankkeisiin, joilla edistetään digitalisaatiota ja sen edellyttämää toiminnan muutosta ja juurtumista pysyviksi ja entistä paremmiksi käytännöiksi.

Alavuden kaupunki haki rahoitusta Kunta kuuluu kaikille –hankkeeseen, joka on kokeilu automaattipuheluiden hyödyntämisestä asukkaiden osallistamisessa erilaisissa kyselyissä ja asukkaille tiedottamisessa ja kutsumisessa tilaisuuksiin. Ministeriöön tuli määräaikaan mennessä (5.10.2020) yhteensä 61 hakemusta, joiden haettu avustusmäärä oli yhteensä 16 100 330 euroa. Hakemusten perusteella ministeriö myönsi yhteensä 9,7 miljoonaa euroa 29 hakijalle. Alavuden kaupungin Kunta kuuluu kaikille- hankkeelle avustusta myönnettiin 68 000 euroa. Avustus kattaa 85 % hankkeen kustannuksista.

Kunta kuuluu kaikille – hanke yhteistyössä Kuussoten kanssa

Kunta kuuluu kaikille – hanke toteutetaan yhdessä Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymän
kanssa. Hankkeen toteutusaikataulu on 1.11.2020–30.8.2022 ja noin kahden vuoden aikana asukkaita lähestytään eri aiheisiin liittyen puhelurobotiikan avulla. Puheluilla pystytään tavoittamaan tuhansia kuntalaisia lyhyessä ajassa.

Kaupunginjohtaja Liisa Heinämäki ja kehitysjohtaja Terttu Liesmäki ottivat ilahtuneena vastaan tiedon avustuksesta. ”Automaattipuheluiden avulla pystymme tavoittamaan kuntalaisia uudella ja tehokkaalla tavalla. Alavus on asukkaitaan varten ja kuntalaisten mielipiteet sekä kokemukset ovat elintärkeitä kaupungin kehittämiseksi. Tämän kokeilun avulla saamme mahdollisuuden tehostaa vuoropuhelua kuntalaisten kanssa entisestään", toteaa kaupunginjohtaja Liisa Heinämäki.

Puheluiden alkamisesta, aikataulusta ja sisällöstä tiedotetaan etukäteen paikallislehdissä, kaupungin kotisivuilla sekä sosiaalisen median kanavissa.

Lisätiedot:
Kehitysjohtaja Terttu Liesmäki, puh. 040 520 7429, terttu.liesmaki@alavus.fi
Kaupunginjohtaja Liisa Heinämäki, puh. 050 4090830, liisa.heinamaki@alavus.fi

Takaisin

Viimeisimmät

24.04.2024

Harrastemessut Kunto-Lutrassa - löydä itsellesi uusi harrastus!

Lue lisää

22.04.2024

Kirjastossa laputetaan!

Lue lisää

19.04.2024

LIIKKUVA-viikko Alavudella kutsuu eri ikäisiä liikkujia maksuttomiin liikuntatapahtumiin 2.-12.5.2024. Katso viikon ohjelma!

Lue lisää