Uutiset

Virtaa Alavuden kyliin -hankkeen alkukartoituskysely on avoinna!

16.01.2024

Alavuden kaupunki on käynnistänyt kaksi vuotta kestävän Virtaa Alavuden kyliin -hankkeen. Vahvat, elinvoimaiset kylät tukevat koko kaupungin elinvoimaa, mutta elinvoiman ylläpitäminen edellyttää myös aktiivista kylätoimintaa. Virtaa Alavuden kyliin -hankkeen tavoitteena on tukea kylätoimijoita luomaan vahvaa oman kylän identiteettiä ja koota kokonaisuus toimenpiteitä, joilla kylien omaa aktiivisuutta sekä elinvoiman vahvistamista tuetaan. Hankkeeseen sisältyy runsaasti työpajoja ja digityökalujen haltuunottoa sekä mielenkiintoisia opintokäyntejä. Hanketta rahoittaa Leader Kuudestaan ry.

Hanketta on valmisteltu yhdessä eri kylien kanssa jo useassa tapaamisessa. Valmisteluvaiheessa nousi esille tarve nostaa kylien näkyvyyttä, sillä aktiivisinkaan kylä ei tule tunnetuksi, ellei mahdollisuuksista kerrota. Hankkeen toimesta Alavuden kaupungin verkkosivuille kootaan nyt oma kyläsivusto, joka kokoaa kaikki kylät yhteen, jolloin eri kylien palvelut ja toimihenkilöt ovat selkeästi löydettävissä yhdestä paikasta. Tämä sivusto on vielä rakennusvaiheessa ja hanke järjestää kevään aikana työpajoja, joissa eri kylien osioita aletaan yhdessä kokoamaan. Kyläsivuston aihiota pääsee jo tarkastelemaan osoitteessa www.alavus.fi/kylat.

Alkukartoituskyselyn tarkoituksena on koota työpajoja varten alustavia tietoja eri kylien vahvuuksista, palveluista, aktiviteeteista sekä muista mahdollisista esiin nostettavista asioista. Kyselyyn voi vastata aivan kuka tahansa, eikä vastaajan välttämättä tarvitse olla minkään kylän asukas. Riittää kunhan vain tuntee jonkin kylän omakseen!

Klikkaa tästä kyselyyn

Lisätietoja:

Sari Kuni
projektivastaava
Virtaa Alavuden kyliin -hanke
p. 040 756 3460
www.alavus.fi/virtaakyliin

Takaisin

Viimeisimmät

03.07.2024

Alavuden kaupungin kesän 2024 aukioloajat ja päivystysnumerot

Lue lisää

02.07.2024

Alavuden kaupungin uusi talousjohtaja Virpi Kolehmainen aloittaa tehtävässään 1.8.2024

Lue lisää

01.07.2024

Nuorten kesätyöllistämistuki työnantajille - hakuaika 1.6.-31.10.2024

Lue lisää