Uutiset

Pandalino-junat lisäävät junavuoroja Alavudella!

15.12.2019

PANDALIINOT PARANTAVAT JUNAYHTEYKSIÄ 15.12.2019 ALKAEN!


Seinäjoki–Alavus–Ähtäri – yhteysvälin junavuorot eli pandalino-junat tuovat merkittäviä parannuksia lähiliikenteeseen joulukuun 15. päivästä alkaen. Pandalino-nimen käyttäminen alueen junavuoroissa lisää raideliikenteen tunnettavuutta ja tuo esille alueen matkailukohteiden hyvää saavutettavuutta raiteil-la. Raideliikennettä on pyritty kehittämään muuttamalla työ- ja opiskelumatkaliikenteen sekä matkailulii-kenteen aikataulurakennetta ja lisäämällä uusia vuoroja sekä arkiaamuihin että viikonloppuihin.

Junavuorojen parannusten taustalla on Liikenne- ja viestintäministeriön sekä VR-Yhtymän solmima osto-liikennesopimus, joka lisää lähiliikenteen junavuoroja maakunnissa. Alavuden vs. kaupunginjohtaja Liisa Heinämäen mukaan uusi ostosopimus parantaa alueen raideliikenteen mahdollisuuksia.

Raideliikennevuorojen lisäys parantaa ostos- ja matkailupalveluihin liittyvää asiointia alueella. Suorat yh-teydet kauppakylän kulmalle mahdollistavat autottoman asioinnin monelta suunnalta. Myös työmatka- ja opiskelijaliikenteen lisääntyminen on tärkeää alueelle”, Heinämäki toteaa


Ostosopimuksella valtio sitoutuu ostamaan VR:ltä junaliikennettä 1.1.–31.12.2020 välisenä aikana. Sopi-muksessa on mukana jatko-optio, joka antaa osapuolille mahdollisuuden jatkaa sopimuksen voimassa-oloa 19. kesäkuuta 2022 saakka. Suunnittelujohtaja Antti Saartenoja Etelä-Pohjanmaan liitosta korostaa, että uusittu ostosopimus on vasta lähtölaukaus alueen junaliikenteen kehittämiseen.

Junavuorot välillä Seinäjoki–Alavus–Ähtäri–Jyväskylä 15.12.2019 alkaen:

(Pysähdyspaikat: Jyväskylä, Petäjävesi, Keuruu, Haapamäki, Pihlajavesi, Myllymäki, Eläinpuisto-Zoo, Ähtäri, Tuuri, Alavus, Seinäjoki)

Kohdataan Alavudella!

Takaisin

Viimeisimmät

27.03.2024

Alavuden kaupunginvirasto suljettu kiirastorstaina 28.3.2024

Lue lisää

27.03.2024

Alavus perusti Taito Etelämäen stipendirahaston

Lue lisää

27.03.2024

Alavuden kaupunginhallitus käsitteli vuoden 2023 tilinpäätöstä kokouksessaan 27.3.2024

Lue lisää