Uutiset

Kantokorven taiteilijapariskunnasta on julkaistu kirja

16.12.2022

Alavutelaisen Janne (Kaarina) ja Vode (Voitto) Kantokorven taiteilijaurasta on julkaistu kirja 16.12.2022

Alavuden kaupunki juhlisti kirjan julkaisua filosofian tohtori Leena Passin ja kirjailija Arto Juurakon ja Janne (Kaarina) Kantokorven kanssa.

Alavutelaisen Janne (Kaarina) ja Vode (Voitto) Kantokorven taiteilijaurasta kertova kirja julkaistiin 16.12.2022. Alavuden kaupunki juhlisti kirjan julkaisua filosofian tohtori Leena Passin ja kirjailija Arto Juurakon ja Janne (Kaarina) Kantokorven kanssa.

Tilaisuudessa kirjoittajat kertoivat kirjaa olleen mukava kirjoittaa. Teos sai alkunsa, kun Arto Juurakko kysyi Vodelta syksyllä 2019 Valoa ja Varjoja -tapahtumassa, että tekisikö hän kirjan taiteilijapariskunnasta. Leena Passi kirjoitti kirjaan esipuheen ja antoi kirjalle näin kuvataiteellista asiantuntemusta. ”Kuvataiteen ammatti-ihminen”, Kaarina Kantokorpi sanoikin, ja kiitteli useaan otteeseen yhteistyön olleen ihanien kirjoittajien kanssa erittäin mukavaa.

Kirjassa kerrotaan helsinkiläislähtöisen pariskunnan elämänvaiheista, taiteen opiskelusta, Alavudelle tulosta ja ennen muuta heidän taiteestaan. Monipuoliset taiteilijat ovat ehtineet elämänsä aikana luoda paljon opetustöidensä ohessa. Uraan mahtuu residenssityöskentelyä sekä apurahajaksoja.

Tilaisuudessa oli esillä myös vanhoja kuvia Kantokorpien elämän vaiheista. Kuvat on tehnyt Kantokorven oppilaanakin ollut Juha Ignasius.

Tilaisuudessa oli esillä myös vanhoja kuvia Kantokorpien elämän vaiheista. Kuvat on tehnyt Kantokorven oppilaanakin ollut Juha Ignasius.

Kantokorpien vaikutus kuvataiteen piirissä on ollut erittäin suuri. Arto Juurakko sanoikin toivovansa, että kirjan myötä taiteilijapariskunnan elämäntyö tulisi tutuksi suurelle yleisölle kirjan myötä. Arto Juurakko on itsekin ollut Kantokorpien oppilaana aikoinaan. Useista Kantokorpien oppilaista on tullut taiteen alan ammattilaisia tai valokuvaajia.

Vode Kantokorpi ehti olla mukana kirjan alkumetreillä. Hän menehtyi syksyllä 2021.

Kirjaa voi ostaa Alavudella Kirjavalinnasta sekä Mäntästä Kulma-kirjakaupasta, osoite verkkokauppaan www.sananjuuri.fi

Lisätiedot:
Arto Juurakko 044 550 1389, arto.juurakko@alavus.fi

Kantokorven taiteilijapariskunnasta on julkaistu kirja "Kaksi taiteilijaa ajassa"

Takaisin

Viimeisimmät

03.04.2024

Huhti-toukokuun uutiskirje

Lue lisää

03.04.2024

Suruliputus Vantaan kouluampumisen johdosta keskiviikkona 3.4.2024

Lue lisää

27.03.2024

Alavus perusti Taito Etelämäen stipendirahaston

Lue lisää