Uutiset

Kasvomaskien jakaminen vähävaraisille käynnistyy Kuussoten kunnissa

21.08.2020

TIEDOTE 21.8.2020

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antoi 13.8.2020 suosituksen kasvomaskin käytöstä kansalaisille koronavirusepidemian aikana. Kasvomaskin asianmukainen käyttö voi vähentää koronavirustartuntoja estämällä pisaroiden leviämistä ympäristöön. Ensisijaisen tärkeää on edelleen noudattaa 1-2 metrin turvavälejä aina kun mahdollista, pestä käsiä, yskiä hihaan tai kertakäyttöiseen nenäliinaan sekä välttää kasvojen koskettelua. Kasvomaski ei sovellu lapsille. Maskin ohjeiden mukainen käyttö onnistuu 15 vuoden iästä alkaen.


Maskin käyttöä suositellaan seuraavissa tilanteissa:

  • olet joukkoliikenteessä, jossa lähikontakteja ei aina voida välttää
  • olet matkalla koronavirustestiin ja kun odotat testin tulosta ja sinulla on välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella
  • palaat riskialueelta Suomeen ja siirryt maahantulopaikasta, kuten lentokentältä, karanteeniin ja lisäksi, jos sinulla on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.
  • kasvomaskia voi käyttää alueellisen viranomaisen suosituksen mukaan myös muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Lähtökohtaisesti jokainen kuntalainen on itse vastuussa omasta maskin käytöstään, maskien hankkimisesta ja tästä aiheutuvista kustannuksista. Kenenkään taloudellinen tilanne ei kuitenkaan saa muodostua esteeksi suosituksen noudattamiselle. Kuusiokuntien sosiaali- ja terveyskuntayhtymä jakaa Alavuden, Kuortaneen, Soinin ja Ähtärin vähävaraisille ja haavoittuvassa asemassa oleville maskeja alla olevan aikataulun mukaisesti.


Maskien hakupisteet ja hakuajat viikosta 35 alkaen:

  • Alavus: Sosiaalitoimisto Kuulantie 5; Tiistaisin ja torstaisin klo 13-15.00
  • Kuortane: Väentupa, Keskuskatu 33; Torstaisin ja perjantaisin klo 13.00-14.00
  • Soini: Paja 66, Teollisuustie 3; Tiistaisin ja keskiviikkoisin klo 14-15.00
  • Ähtäri: Sosiaalitoimisto, Sairaalantie 4; Tiistaisin ja torstaisin klo 13.-15.00

KUUSIOKUNTIEN SOSIAALI- JA TERVEYSKUNTAYHTYMÄ

Takaisin

Viimeisimmät

20.06.2024

Kirjaston Ryskööt

Lue lisää

19.06.2024

Harrin uimarannan sauna lämpimää ke 19.6. alkaen

Lue lisää

18.06.2024

Elonen investoi 12 miljoonaa uuteen tulevaisuuden leipomoon Alavudelle

Lue lisää