Uutiset

Koronarajoitukset ajalle 3.12.-21.12.2020

02.12.2020

Koronarajoitukset ajalle 3.12.-21.12.2020

Koronatilanne on nopeasti vaikeutunut koko maassa. Tästä johtuen voimakkaampia rajoituksia on asetettu 21.12.2020 saakka. Tässä rajoitukset lyhyesti, alla linkit koko ohjeisiin ja tarkennuksiin.

 • Ei pidetä yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia. Jos turvallisuus voidaan varmistaa, voi 10 hengen, aivan maksimissaan 20 hengen kokoontumisia järjestää. Tämä koskee tilaisuuksia sisällä ja ulkona. Myös yksityistilaisuuksia tulisi harkita vakavasti.
 • Aikuisten joukkue- ja kontaktilajien harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta tauotetaan. Lasten ja nuorten toiminta voi jatkua nykymuodossaan, eli turvaohjein ja osallistujamäärät huomioiden. Ottelut ja turnaukset suositellaan järjestettäväksi ilman yleisöä.
 • Kansalaisopiston lähiopetus tauotetaan.
 • Maskisuositus on laaja. Maskia tulee käyttää aina, jos ei voi pitää turvavälejä, ja yleisohjeena esim.: Toisen asteen oppilaitoksissa, kaikilla työpaikoilla (pl. varhaiskasvatus), eri tilaisuuksissa (mm. kirkko), sisäliikuntatilat muulloin kuin liikuntasuoritus ja peseytyminen, museot, kirjastot, kaupat.
 • Kansallista etätyösuositusta noudatetaan mahdollisimman paljon.

Rajoitusten vaikutus Alavuden kaupungin toimintaan:

Kaikessa toiminnassa huomioidaan maskin käyttö, käsihygienia ja turvavälit

 • Kirjasto on auki, mutta supistetusti: lainaus toimii, lukusalit eivät ole käytössä. Kirjasto tiedottaa ja ohjeistaa tarkemmin
 • Uimahalli on suljettuna rajoitusajan
 • Kuntosaleja voi käyttää yksilötoimintaan, hygienia huomoiden ja asiakasmäärät kerralla rajattuna
 • Nuorisotilan laajat kokoontumiset on tauotettu, nuorisopalveluiden henkilökunta on kuitenkin tavattavissa. Nuorisopalvelut tiedottavat asiasta lisää.
 • Mahdollisesti jo sovitut tilaisuudet perutaan tai järjestellään uudestaan. Esimerkiksi itsenäisyyspäivän juhlintaa supistetaan entisestään, kokoontumisrajoitukset huomioiden. Tilaisuus sankarihaudalla videoidaan ja jaetaan kaupungin verkkosivulla
 • Kokoontumisrajoitukset eivät koske kunnallista päätöksentekoa. Valtuuston kokouksessa yleisölle erityisjärjestelyt

Näitä tiukempia rajoituksia tarvitaan koronaviruksen laajemman leviämisen ehkäisemiseksi, riskiryhmien suojelemiseksi ja terveydenhuollon kantokyvyn turvaamiseksi.

Suositukset ja määräykset tarkemmin:

**AVI:n tarkennus tilaisuuksiin, jossa yleisöä: ”Kun yleisö on erillään artisteista, urheilijoista tai muista toimijoista, yleisön henkilömäärään lasketaan mukaan yleisö ja sellaiset muut toimijat (kuten myyntipisteiden henkilökunta ja järjestyksenvalvojat), jotka ovat yleisön kanssa samoissa tiloissa tai muuten suorassa kontaktissa yleisöön. Yleisön määrään ei siis lasketa mukaan yleisöstä erillään olevia urheilijoita, artisteja tai toimitsijoita. Yleisöstä erillään oleviin urheilijoihin, huoltohenkilökuntaan, toimitsijoihin ja vastaaviin henkilöihin sovelletaan kuitenkin omaa aluehallintoviraston voimassa olevan päätöksen mukaista rajoitustaan.”

Takaisin

Viimeisimmät

01.07.2022

Kesän ajan aukioloajat ja päivystysnumerot

Lue lisää

27.06.2022

Kirjaston poistomyynti alkaa 1.7.

Lue lisää

20.06.2022

Kirjastoauto kesätauolla 23.6.- 31.7.

Lue lisää