InBody-kehonkoostumusmittaus

Liikunta- ja uimahalli Kunto-Lutrassa on nyt InBody-kehonkoostumuksen mittauslaite. Mittauksia tehdään hintaan 10 €/ henkilö. Maksu maksetaan Kunto-Lutran kassalla. Kerää 3 hengen ryhmä ja varaa aika mittaukseen Alavuden kaupungin liikunnanohjaajilta.

Mitä se on?

InBody-kehonkoostumusmittaus käyttää bioimpedanssi-menetelmää, joka perustuu eri kudosten erilaiseen sähkönjohtavuuteen. Mittaukset tapahtuvat vuorotellen eri kehon osista kehon läpi kulkevien kevyiden sähköimpulssien avulla. Mittaus on turvallinen, eikä siitä aiheudu minkäänlaista kipua.

Miksi mittaukseen?

Kehonkoostumusmittaus on loistava tapa seurata treeni- ja ruokavaliomuutosten vaikutusta mm. kehon lihasmassan ja rasvamassan kehitykseen sekä tasapainoon. Olitpa sitten aloittelija, kokenut treenaaja, huippu-urheilija, lihasmassan kasvattaja, painonpudottaja tai vaikka leikkauksesta kuntoutuja, saat InBody-mittauksesta paljon tärkeää tietoa elintärkeistä terveysmuuttujista vain parissa minuutissa!

Mitä mittauksessa mitataan?

Lihas-rasvadiagnoosi
Jos täytyisi poimia vain yksi kohta kertomaan mitattavan kehon kunnosta, saattaisi se olla lihas-rasvadiagnoosi, ja etenkin painon ja lihasmassan keskinäinen suhde. Lihas-rasvadiagnoosi vastaa kysymykseen: “onko lihasta tarpeeksi suhteessa painoon?” Erot ovat huomattavia saman painoisilla ja jopa saman näköisillä henkilöillä.

Viskeraalirasva
Toinen tärkeä muuttuja on viskeraalinen- eli sisäelinrasva. Tämä on vatsaontelossa olevaa rasvaa, joka suurina määrinä on merkittävästi haitallisempaa terveydelle kuin eri kehon osissa sijaitseva ihonalainen rasva. Muuttuja on mielenkiintoinen, koska peilikuvassa ja ympärysmitoissa nähdään ensisijaisesti ihonalaista rasvaa. Näin tärkein rasvaan liittyvä tieto on ilman kehonkoostumuksen mittausta piilossa.

Lihastasapaino
Kolmas merkittävä muuttuja on kehon lihastasapaino. Se kertoo, onko lihasmassaa toimintakyvyn kannalta riittävästi eri kehon osissa. Puolierot rajoittavat paitsi toiminta- ja työkykyä, altistavat ne uusille vammoille ja voivat rajoittaa henkilön valmiutta suoriutua vaativimmista fyysisistä suorituksista.

Miten pääsen mittaukseen?

Ajan kehonkoostumus-mittaukseen saat liikunnanohjaajilta. Kehonkoostumusmittauksia tehdään Kunto-Lutrassa omassa erillisessä tilassa, ja mittauksia tekevät liikuntapalveluiden koulutetut työntekijät, kuten liikunnanohjaajat. Saat mittauksesta palautteen muutamassa minuutissa. 

Kerää kolmen hengen ryhmä ja varaa aika mielellään sähköpostitse kaksi vuorokautta ennen mittausajankohtaa:

Jonna Kuni-Keskinen puh. 040 528 7559, jonna.kuni-keskinen@alavus.fi
Anniina Mäkelä puh. 040 630 3021, anniina.makela@alavus.fi

Mittaukseen valmistautuminen

 1. Tule mittaukseen kevyellä vaatetuksella. Varaudu riisumaan sukat.
 2. Asioi tarvittaessa WC:ssä ennen mittausta
 3. Vältä suuria aterioita 2 tuntia ennen mittausta
 4. Vältä alkoholin runsasta käyttöä 12h ennen mittausta
 5. Vältä voimakasta fyysistä rasitusta ennen mittausta
 6. Vältä oleilua kuumassa tai kylmässä juuri ennen mittausta
 7. Naisten on hyvä huomioida kuukautisten aiheuttama nestekertymä. Jos huomaat painosi nousevan kuukautisten aikana, pyri ajoittamaan mittaus muuhun ajankohtaan.
 8. Seiso vähintään 5 minuuttia ennen mittausta, jotta nesteiden jakautuminen on normaali
 9. Vältä rasvaisten ihovoiteiden käyttöä kämmenissä ja jalkapohjissa ennen mittausta

Milloin ei mittaukseen

 • Jos Sinulla on sydämentahdistin tai muu kehoon implantoitu lääkinnällinen laite
 • Jos Sinulla on tarttuva sairaus
 • Jos olet raskaana (tulosten tulkinnan vuoksi)
 • Jos Sinulla on proteesi, joka estää ihokontaktin kämmenistä tai jalkapohjista
 • Jos et pysty seisomaan mittauksen aikana

Kysy lisää ja varaa aika

Alavuden kaupungin liikuntapalvelut

Liikunnanohjaajat

Jonna Kuni-Keskinen
puh. 040 528 7559

Anniina Mäkelä
puh. 040 630 3021

etunimi.sukunimi@alavus.fi

Ajanvaraus sähköpostitse 2 vuorokautta ennen mittausajankohtaa.

Kehonkoostumusmittaus tehdään InBody 770 -mittarilla. InBody-mittaus on monipuolinen ja turvallinen tapa seurata kehossa tapahtuvia muutoksia ja harjoittelun tuloksia.