Uutiset

Alavuden kaupungin työhyvinvointiryhmälle Kuntatyö2030-palkinto

02.12.2022


Kuntatyön kehittämistä juhlistettiin 1.12.2022 Helsingissä järjestettävässä Kuntatyö2030-gaalassa, jossa palkitaan innostavia ja vaikuttavia kunta-alalla tehtyjä kehittämistekoja eri toimialoilta ja teemoista eri puolilta Suomea.

Tänä vuonna palkittavien joukossa on myös Alavuden kaupunki, jolle kehittämispalkinnon toi Työhyvinvointiryhmä eli Tulevaisuudentekijät-ryhmä.

Gaalassa palkitaan yhteensä 50 tekoa, jotka on valittu 183 kehittämisratkaisun joukosta, jotka on ilmoitettu vuoden 2022 aikana Tekojen tori -portaaliin. Tekojen tori on nettialusta, jonne kerätään kuntatyön isoja ja pieniä kehittämistekoja.

”Kuntatyö uudistuu ja kehittyy koko ajan. Haluamme nostaa esille hyvää kuntatyötä ja antaa tunnustusta alan kehittäjille,” sanoo Kuntatyö2030-hankkeen ohjelmapäällikkö Anna-Mari Jaanu.

Kuntatyö2030-hankkeessa edistetään kuntatyön tuloksellisuutta, tuottavuutta ja työelämän laatua sekä tehdään hyvää kuntatyötä näkyväksi. Sen taustalla ovat Kunta- ja hyvinvointialuetyönantajat KT ja kunta-alan pääsopijajärjestöt eli Julkisen alan unioni JAU, Julkisalan koulutettujen neuvottelujärjestö JUKO ja Sosiaali- ja terveysalan neuvottelujärjestö Sote ry.

Työhyvinvoinnin kehittämistä yhteistyössä

Alavuden kaupungin päivitetyssä henkilöstöohjelmassa vuosille 2022-2025 on yhtenä tärkeänä teemana henkilöstön hyvinvointi ja työssä onnistuminen. Käytännön toimenpiteenä perustettiin keväällä 2022 toimialojen yhteinen työhyvinvointiryhmä, joka tukee ja edistää henkilöstön yhteisöllisyyttä, työkykyä ja työhyvinvointia.

Työryhmä koostuu kaupungin eri toimialojen työntekijöistä ja tarvittaessa mukaan kutsutaan myös muita henkilöstön edustajia ja alojen asiantuntijoita. Ryhmä toimii yhteistyössä työsuojelutoimikunnan ja työterveyshuollon kanssa. Vastaavanlaista työryhmää ei ole aikaisemmin Alavuden kaupungilla ollut ja ryhmän nimeksi tulikin ”Tulevaisuudentekijät”. Työryhmän tavoitteena on saada koko organisaation kyvykkyydet käyttöön ja toimia yhdessä uudenlaisia toimintatapoja kehittäen ja työniloa vaalien.

Ryhmä kokoontuu säännöllisesti ja tehtävinä on käsitellä henkilöstön työhyvinvoinnin edistämiseen liittyvät aloitteet sekä suunnitella ja toteuttaa yhteisiä henkilöstötilaisuuksia ja -koulutuksia. Lisäksi työryhmä valmistelee esityksiä henkilöstöeduista ja muista työhyvinvoinnin edistämisen toimista. Esimerkkinä Alavuden kaupungin uusista henkilöstöeduista on marraskuun alussa käyttöön otettu uusien työntekijöiden kahden viikon palkallisen loman takuu ensimmäisenä lomanmääräytymisvuonna.

”Olemme erittäin iloisia, että henkilöstön työhyvinvoinnin kehittämistyömme on koettu merkittäväksi ja nousee näin palkitsemisen myötä esiin. Meillä Alavudella on paljon osaamista ja halua panostaa työhyvinvointiin ja työn kehittämiseen,” sanoo Alavuden kaupunginjohtaja Liisa Heinämäki.

Alavuden työhyvinvointiryhmän toiminta jatkuu ja laajenee työryhmän nimen mukaisesti tulevaisuuden tekemiseen. Vuonna 2023 merkittävimpänä toimenpiteenä tulee olemaan työtapojen ja toimintakulttuurin kehittäminen.

”Kaupungin henkilöstöstä noin 20 henkilöä suorittaa tulevan vuoden aikana tuote- ja palvelukehitystyön erikoisammattitutkinnon, jonka puitteissa on mahdollista kokeilujen kautta kehittää omaa ja oman työyhteisön toimintaa,” kertoo Alavuden hallintojohtaja, työhyvinvointiryhmän puheenjohtaja Sari Helander.


Helsingissä 1.12.222 Kuntatyö2030-juhlagaalassa palkinnon vastaanottivat Tulevaisuudentekijät-ryhmän puolesta opetuspäällikkö Riitta Soukkala ja toimistosihteeri Sanna Sarvikas. He kuvailivat tunnelmiaan seuraavasti:

"Gaalassa oli todellista juhlatunnelmaa ja olimme ylpeitä saadessamme olla vastaanottamassa palkintoa edustaen työryhmää.

Tilaisuudessa esiteltiin kaikkien palkittujen kuntien tekoja, ja monta hyvää ideaa saatiin myös oman työryhmän toimintaan. Kaikissa teoissa korostui yhteistyö sekä oman työtiimin sisällä että eri toimialojen kesken. Lisäksi näkyi uskallus ja halu kokeilla jotain uutta.

Työryhmä saa tästä palkinnosta lisää kannustusta ja intoa lähteä kehittämään edelleen Alavuden kaupungin toimintaa. Meillä on paljon piilossa olevaa kykyä, joka pitää vain tuoda esille. Lisäksi työn kehittämistä voi olla ihan pienet jutut, joilla voi muuttaa työkulttuuria.

Kiinnostava ohjelmanumero gaalassa oli, kun Kari Ketonen kertoi vuorovaikutuksesta."


Tekojen tori on sivusto, jonne kerätään kuntatyön isoja ja pieniä kehittämistekoja. Kannattaa käydä siellä tutustumassa, miten muissa kunnissa on kehitetty toimintaa. Ideoita kannattaa kopioida oman käyttöön!

Lue lisää Tekojen Torista: www.kuntatyo2030.fi/tekojen-tori.

#kuntatyö2030

Kuvatunnelmia Gaalasta 1.12.2022: 

(kuva gaalasta: Ilkka Ranta-aho)

Johto, hallinto ja talous: työhyvinvointi👏 sekä rekrytoinnin palkitut kehittämisteot:

Työhyvinvointiryhmä eli 'Tulevaisuudentekijät', Alavuden kaupunki. Katso teko: bit.ly/3VQ8iL7

Kuntien välinen yhteistyö ja työterveysyhteistyön kehittäminen, Siilinjärven kunta ja Varkauden kaupunki. Katso teko: bit.ly/3P2LHZv

Palautumisen teemaviikko henkilöstön hyvinvointia edistämässä, Päijät-Sote, henkilöstöpalvelut, työhyvinvoinnin ja työturvallisuuden johtaminen tiimi. Katso teko: bit.ly/3FsHfQX

Ennaltaehkäisevien palveluketjujen kehittäminen työterveysyhteistyössä, Satasairaala. Katso teko: bit.ly/3UxOwTR

Sotender-rekrytointisovellus osaratkaisuna työntekijäpulaan, Kangasalan kaupunki, soten hallinto. Katso teko: bit.ly/3XQy8k9

Poppaskonsteja-rekrytointikampanja varhaiskasvatuksessa, Limingan kunta, varhaiskasvatus. Katso teko: bit.ly/3F5Omxj

Kuva Ilkka Ranta-aho


Lisätietoja Alavuden kaupungin työhyvinvoinnin kehittämisestä:
Sari Helander, hallintojohtaja, Alavuden kaupunki, puh. 040 528 9024, sari.helander@alavus.fi
Liisa Heinämäki, kaupunginjohtaja, Alavuden kaupunki, puh. 050 409 0830, liisa.heinamaki@alavus.fi



Takaisin

Viimeisimmät

26.04.2024

Tekoälyseminaari Tuurissa Hotelli OnnenTähdessä tiistaina 7.5. klo 14.00-17.00

Lue lisää

24.04.2024

Harrastemessut Kunto-Lutrassa - löydä itsellesi uusi harrastus!

Lue lisää

19.04.2024

LIIKKUVA-viikko Alavudella kutsuu eri ikäisiä liikkujia maksuttomiin liikuntatapahtumiin 2.-12.5.2024. Katso viikon ohjelma!

Lue lisää