Uutiset

Perheliikuntaa ja yhdessä tekemisen riemua

14.02.2019

PERHELIIKUNTAA JA YHDESSÄ TEKEMISEN RIEMUA

Alavuden kaupunki panostaa kevään aikana kuntalaisten liikuttamiseen ja liikuntapainotteisten tapahtumien ja teemapäivien järjestämiseen. Teemapäivien tavoitteena on luoda mahdollisuuksia ja innostaa perheitä lisäämään perheliikuntaa ja yhdessä tekemisen riemua.

  • Hiihtoloman alun talvirieha toteutetaan tänä vuonna talvisena ulkoilupäivänä eri puolella Alavutta hiihdettävän Alavus-hiihdon merkeissä. Perinteinen Alavus-hiihto hiihdetään lauantaina 23.2. ja mehupisteet eri puolilla kaupunkia ovat avoinna klo 10-14 välisenä aikana. Mehulle kannattaa lähteä hiihtäen tai vaikkapa koko perheen voimin ulkoillen. Alavus-hiihtoa ovat järjestämässä Kaupungin liikuntapalvelut, Tervajalat, Töysän Talsijat, 4H-Töysä, Sepänniemi Töysä sekä kylät. Tietoa mehupisteistä löydät täältä:

  • Liikuntapalvelut järjestävät hiihtolomaviikon maanantaina 25.2. Kunto-Lutrassa perinteisen perhetemppuilun klo 10-14. perhetemppuilussa voi temppuilla yhdessä perheen kanssa valmiiksi rakennetulla temppuradalla. Perhetemppuilu maksaa 5 euroa/perhe. Nuorisopalvelut järjestävät hiihtolomaviikon keskiviikkona 27.2. suositun kaupunkisodan Kunto-Lutrassa yhdessä nuorisovaltuuston kanssa ja samana päivänä Töysän 4H järjestää kaupunkisodan myös Iivarissa. Myös laskettelureissu Himokselle perjantaina 1.3. on nuorisopalveluiden organisoima. Lue lisää Nuorisopalveluiden hiihtolomaviikon tapahtumista tästä!

  • Tiistaina 5.3. vietetään Iivarissa yhdenvertaisuuteen ja toisten arvostamiseen liikunnan avulla keskittyvän ParaSchool-liikuntapäivän, jossa urheilijavieraat vastaavat vammoihinsa ja lajiinsa liittyviin kysymyksiin, joista oppilaat ovat kiinnostuneita. Yhden päivän aikana oudot ja erilaiset apuvälineet muuttuvat mielenkiintoisiksi urheiluvälineiksi. Päivän aikana oppilaat pääsevät itse kokeilemaan eri paralympialajeja. Myös eri tavalla toimintakykyiset oppilaat pystyvät osallistumaan koulun yhteiseen liikuntapäivään! Mukana päivässä pyörätuolikelaaja Henry Manni.

  • Kunto-Lutran 20-vuotisjuhlan kunniaksi 22.-23.3. Uimahallissa on mahdollisuus seikkailla Pool Race – esteradalla. Syntymäpäivien kunniaksi Kunto-Lutrassa järjestetään lauantaina 23.3. tanssiliikuntapäivä liikunnanohjaaja Jonna Kuni-Keskisen ohjaamana. Teemapäivä on tarkoitettu kaikille tanssillisesta liikunnasta kiinnostuneille.

  • Myös varhaiskasvatuspalvelut ovat vahvasti mukana liikuttamassa alavutelaisia perheitä. Varhaiskasvatuksen henkilökunnan täydennyskoulutus painottuu vuonna 2019 liikuntataitojen kehittämiseen ja liikunnan edistämiseen varhaiskasvatustyössä. Laskiaisen aikaan kaikissa alavutelaisissa varhaiskasvatuksen yksiköissä eri puolilla kaupunkia järjestetään talviseen arkiliikuntaan liittyvä teemapäivä. 

  • Liikuntapalvelut jalkautuvat kevään aikana myös kirjastoautoon Vesote-hankkeen tiimoilta yhdessä Pihlajalinnan kanssa. Vesote-tiimi antaa elintapaohjausta ja tekee tarvittavia mittauksia (esim. verenpaine) ja vastailee mieltä askarruttaviin kysymyksiin elintapoihin liittyen.

Tervetuloa nauttimaan liikunnan riemusta!

Lisätiedot:
Liikunnanohjaaja Jonna Kuni-Keskinen, puh. 040 528 7559
Varhaiskasvatusjohtaja Kaisa Haapaniemi, puh. 040 554 9523
Liikuntapalvelupäällikkö Leena Mäki-Fossi, puh. 044 550 2057

Takaisin

Viimeisimmät

30.04.2024

Tiilan Trokeet III on alavutelaisen soiton ja laulun juhlaa helatorstain viikonloppuna

Lue lisää

29.04.2024

Kerää roskat reitiltäsi, Miljoona roskapussia -kampanja on jälleen käynnissä!

Lue lisää

27.04.2024

Kirjasto siirtyy kesäaikaan!

Lue lisää